115 suçtan aranan Türk Hacker yakalandı! - Haberler - indir.com

115 suçtan aranan Türk Hacker yakalandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 18:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

115 suçtan 8 yıldır aranan Hayalet kod adlı Türk Hacker, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yakalandı.

Siber suçlar, son dönemlerde özellikle teknolojinin ilerlemesiyle beraber oldukça artmış durumda. Çağımızın suçu olarak siber suçlar, birçok kişinin başına bazen küçük bazen de oldukça büyük çaplı belalar açabiliyor. Hacker’lar, size ait kişisel bilgileri ele geçirerek işledikleri suçlarla, sizi suçlu durumuna düşürebiliyor ve maddi ve manevi olarak ciddi zararlara uğratabiliyor.

Hacker’ları yakalamak, çoğu zaman oldukça zor olabiliyor. Benzer bir durum, Hayalet kod adlı Ceyhun T. İçin geçerliydi ve Ceyhun T., uzun bir süre 115 suçtan aranıyordu. 2010 yılından bu yana hakkında yakalama kararı olan Hayalet kod adlı Ceyhun T., kısa bir süre önce yakalandı.

Siri yeniden hayat kurtardı!

5 yıl 6 aylık hapis cezası bulunuyor

Hayalet kod adlı Hacker, ilk suçunu 2010 yılında Survivor’a katılan İhsan Tarkan’ın ehliyetini ele geçirmesi ile işledi. İhsan Tarkan, yaşanan bu hadise dolayısıyla, çeşitli suçlardan aranan bir zanlı durumuna düşmüştü. O günden beri emniyet güçlerinin peşinde olduğu hacker’ın, kendisine ait bir cep telefonu ve bilgisayarı yok. İşlediği suçları, internet kafedeki bilgisayarları kullanarak, sahte hesaplar üzerinden işliyor. Aynı şekilde sabit bir telefon kullanmıyor. Ceyhun T.’nin 4 suçtan kesinleşmiş 5 yıl 6 aylık hapis cezası bulunuyor. Toplamda 115 suçtan aranan Ceyhun T., İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi Polisleri tarafından kısa bir süre önce yakalandı. Adresin tespit edilmesi üzerine, düzenlenen operasyon sonucunda yakalanan Hayalet’in ceza oranı da artacak.





PAYLAŞ