1.1.1.1 uygulaması ücretsiz VPN servisi de sunuyor - Haberler - indir.com

1.1.1.1 uygulaması ücretsiz VPN servisi de sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 20:01:10
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Günümüzde internet servisleri kullanıcı kitlenin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırırken aynı zamanda kullanıcılar için çeşitli riskler ve tehlikeler de barındırmaktadır. Yani internet maalesef ki çeşitli güvenlik sorunlarını ortaya çıkarmaktadır. Bu sebeple internete bağlı mecralar üzerinde kolay ve verimli bir şekilde gezinmek için VPN servisleri artık ihtiyaç değil gereklilik haline geldi. İşte tam da bu noktada başarılı bir işe imza atan Cloudflare, ücretsiz VPN uygulaması olarak 1.1.1.1 uygulamasını geliştirmişti. iOS ve Android akıllı cihazlar için güvenli ve ücretsiz VPN desteği sunan bu 1.1.1.1 uygulaması geçtiğimiz Kasım ayında mobil cihazlara indirilmek üzere sunulmuştur. Yenilikçi yapısı ile dikkatleri üzerine toplayan 1.1.1.1 mobil uygulaması Warp isimli ücretsiz VPN servisi ile daha da güçlü bir hale geliyor. 

1.1.1.1 uygulaması ücretsiz VPN servisi de sunuyor1.1.1.1 uygulaması ücretsiz VPN servisi de sunuyor

Cloudflare tarafından güvenli hizmet açısında geliştirilen 1.1.1.1 adlı mobil uygulama DNS hizmetini 1 Nisan 2018 tarihinde kullanıcılarına sunmuştu. Gizlilik ve güvenlik odaklı çalışan 1.1.1.1 DNS hizmeti rakip uygulamalara göre çok hızlı ve güvenli bir sistem doğrultusunda çalıştığı için kullanıcılar tarafından büyük beğeni kazandı. Bu hizmeti mobil cihaz kullanıcılarına sunmak isteyen Cloudflare şirketi, geçtiğimiz Kasım ayında 1.1.1.1 adlı mobil uygulamayı iOS ve Android cihazlar için duyurdu. Bugün itibariyle ise uygulamaya ücretsiz VPN desteğini ekleyeceğini duyurdu. 

1.1.1.1 uygulaması Warp desteği ile yenileniyor

1.1.1.1 mobil uygulaması Warp adlı VPN desteği ile kullanıcılarına daha da donanımlı bir hizmet vermeye başlayacak. İnternetin vazgeçilmez olduğu şu günlerde güvenliği de önemseyen bir uygulama hiç fena olmazdır. Geliştirici şirket Cloudflare tarafından verilen bilgilere göre yeni VPN servisi mobil odağında daha da gelişim gösterdi. WireGuard VPN protokolünü kullanarak işlem yapan Warp adlı VPN servisi, piyasada yer alan sıradan VPN uygulamalarının aksine çok daha az güç tüketebilecek. Aynı zamanda çok daha güvenli ve sistematik bir şekilde kullanıcılarına hizmet verecek. Ayrıca Warp’ın içeriği mümkün olduğunca ön belleğe alarak ve sıkıştırarak veri kullanımını da azaltabileceği yönünde de ciddi iddialar söz konusudur. 

Cloudflare şirketinin temel amacı ise, Wİ-Fİ ile mobil network arası geçişlerde ya da farklı Wİ-Fİ ağına bağlanma durumu ile karşı karşıya kaldığınız anlarda rahat bir sistem üzerinden çalışmaya devam etmesini sağlamaktır. Bu sisteminin odak noktasında elbette ki gizlilik kavramı söz konusudur. Şirketin en büyük iddiası ise, Warp VPN hizmetinin hızınızı kesinlikle etkilemeyecek olmasıdır. Uygulama VPN desteği sayesinde kullanıcılarına çok daha başarılı bir kullanım sunacak. 

Warp adlı VPN servisi yukarıda da belirttiğimiz gibi 1.1.1.1 uygulamasının içerisinde sunuluyor. 1.1.1.1 mobil uygulaması ile yeni VPN özelliğini kullanmak için daha fazla beklemenize gerek yoktur. Sistem şu an için herkesin kullanıma açık bir halde değildir. 1.1.1.1 uygulamasının VPN hizmeti şu an için henüz geliştirilmeye devam ediyor. Geliştirilme aşaması tamamlandığı anda tüm kullanıcılara ücretsiz bir şekilde sunulacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda Warp+ adlı aylık ücretli olarak sunulan farklı bir sürüm de yer alacak. 

 


7 Maddede VPN Kullanımın Önemi7 Maddede VPN Kullanımın Önemi

VPN Nedir? - Kişisel Verilerinizi Nasıl Korursunuz?


PAYLAŞ