10.nesil intel işlemciler dizüstü bilgisayarlarlar için çıktı! - Haberler - indir.com

10.nesil intel işlemciler dizüstü bilgisayarlarlar için çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-02 17:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İşlemci üretici marka Intel, daha çok ikisi bir arada dizüstü bilgisayar ve tablet modelleri için geliştirilen 11 yeni yüksek entegrasyona sahip 10.nesil Intel Core işlemcilerini piyasaya sundu. Şirketin henüz geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda en yeni nesil işlemci ailesi ile alakalı detayları sunduğu biliniyordu. Bu yeni işlemciler PC için yüksek performans ve yapay zeka özelliğini getiren desteği olduğu biliniyor. Ayrıca Intel Iris Plus grafiklere sahip ve Intel Wi-Fi 6 ile beraber Thunderbolt 3 sayesinde en iyi bağlanabilme özelliği bu işlemcide yer alıyor. 10.Nesil Intel Core işlemciler performans tarafından taviz vermeden en üst düzey şekilde başarı sunma ve iş yükü için optimize edilmiş durumda. Ayrıca PC platform geliştirme yolunda da önemli bir rolü olduğu belirtelim.

Intel 10.Nesil Core İşlemcileri Tanıtıldı

Turk Telekom internet fiyatlarında indirime gidiyorTurk Telekom internet fiyatlarında indirime gidiyor

Performans tarafında yenilik ve iyileştirmelere ek olarak SoC üzerinde optimize edilmiş olan yapay zeka, bağlantı, grafik, multimedya ve oyun oynamak için çok yönlü dizüstü bilgisayarlar geliştirme imkanı sunuyor. Yapay zeka hedefli geliştirilen bu işlemci ailesi, yapay zekadan güç alan uygulamalar için yüksek performans hedefliyor. İşte bazı diğer özellikler:

  • Intel Deep Learning Boost: Otomatik görüntü iyileştirme, fotoğraf endeksleme ve fotogerçekçi efektler gibi kullanım senaryolarında maksimum yanıt verebilirlik amacıyla CPU üzerindeki sinir ağını hızlandıran yeni ve ayrılmış bir komut seti.
  • Video stilizasyon, analiz ve gerçek zamanlı video çözünürlüğü artırımı gibi kesintisiz ve yüksek çıktılı veri çıkarım uygulamaları için 1 teraflopa varan GPU işlem gücü.
  • Maksimum pil ömrü için en düşük güçte çalışırken ses işleme ve gürültü önleme gibi arka planda çalışan iş yükleri için ayrılmış Intel Gaussian & Neural Accelerator (GNA).

Bakalım bu yeni işlemci ailesi ne derece bir performans sergileyecek göreceğiz.  


Nintendo Switch'e android entegre edildiNintendo Switch'e android entegre edildi
Samsung Galaxy Note 10 Plus resmi internet sitesinde duyurulduSamsung Galaxy Note 10 Plus resmi internet sitesinde duyuruldu

PAYLAŞ