100 milyon dolar daha yatırım alan Zomato halka arza hazırlanıyor - Haberler - indir.com

100 milyon dolar daha yatırım alan Zomato halka arza hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-11 15:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz hafta 62 milyon dolar yatırım aldığı haberi ile gündeme gelen Hindistan merkezli yemek sipariş servisi Zomato, şimdi ise Tiger Global’dan 100 milyon dolar yatırım aldı. Geçtiğimiz hafta 62 milyon dolar yatırım alan Zomato, şimdi ise Tiger Global tarafından 100 milyon dolar yatırım almasıyla gündeme geldi. Tiger Global, sermayeyi yatırım aracı internet Fund VI aracılığı ile finanse etmiş oldu. Zomato’da büyük bir yatırımcı olan Info Edge de gelişmeyi doğruladı ve yeni turla beraber Zomato’nun değerlemesi 3.3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Zomatu kurucu ortağı ve CEO’su olan Deepinder Goyal, çalışanlarına yönelik göndermiş olduğu e-postada şirketin kasasında 250 milyon dolar nakit olduğunu ve bazı yatırımcıların bu nakit için 600 milyon dolara çıkarmak istediklerini söyledi. Şuan için bu nakit ile alakalı herhangi bir planı olmadıklarını belirten Goyal, ilerleyen dönemde yeni birleşmeler ve satın almalar olabileceğini söyledi.

Zomato, Masa Yönetim Sistemi Zomato Defter'i Kullanıma SunduZomato, Masa Yönetim Sistemi Zomato Defter'i Kullanıma Sundu

Zomato, gelecek yıl halka arz yapacak

Bu yılın başında Unber’in Hindistan’daki yemek dağıtım işini satın alan Zomato, Hindistan’da Prosus Ventures destekli Swiggy ile rekabet içerisine giriyor. Geçtiğimiz aylarda piyasada üçüncü bir oyuncu olan Amazon da ortaya çıkmıştı. Ancak Amazon şu anda sadece kısıtlı alanlara teslimat gerçekleştiriyor. Zomato’nun yeniliği yatırımla sınırlı kalmış olmuyor. Şirket 2021 için halka arza hazırlanıyor. Deepinder Goyal, çalışanlara göndermiş olduğu e-posta içeriğinde 12 yıllık şirketin gelecek yılın ilk yarısında halka arz için çalıştığını ifade ediyor. Zomato’nun bu hedefe nasıl ulaşacağı ise henüz belli değil.

Öyle ki Hindistan yasalarına göre hakla açık bir şekilde listelenmeden önce bir şirketin en az üç yıl karlı olması gerekiyor. Bu noktada nasıl bir işleyiş gerçekleşecek şuan için bilinmiyor. Ancak ilerleyen zamanlarda netleşmesi bekleniyor.


Ünlü Restoran Uygulaması Zomato HacklendiÜnlü Restoran Uygulaması Zomato Hacklendi
Zomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurduZomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

PAYLAŞ