10 Yaş Altındaki Çocuklar için Özel Youtube Versiyonu Geliyor - Haberler - indir.com

10 Yaş Altındaki Çocuklar için Özel Youtube Versiyonu Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük video ağı özelliğine sahip olan Youtube'un, çocukları rahatsız edici içeriklerin önüne geçebilmek için 10 yaş ve altındaki çocuklara özel güvenli bir versiyon üzerinde çalıştığı bildirildi.

Şu an için konuyla ilgili detaylı bir bilgi bulunmasa da yeni hazırlanmakta olan Youtube versiyonunun da daha çok çocuklara özel içeriklere yer verileceği ve Google'ın bu türdeki bir yapılanma için geliştiricilerin ilgisini ölçmeye ve içerik hazırlayanlar ile görüşmeye başladığı da belirtiliyor. Aslında Youtube, hali hazırda bazı güvenlik filtrelerini kullanıcılarına sunsa da çocukların erişimlerine ya da kötü içeriklerden etkilenmelerinin önüne geçebilecek bir güvenlik tedbirinin tam anlamıyla kullanılmadığını engelleyemediğini biliyoruz.

Ayrıca Youtube'un çocuklar için geliştirdiği bu versiyonda yayınlayacağı reklamlarda soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Zira özel güvenlik filtreleri çocuklar için zararlı olan videoları gizlerken, zararlı olabileceği düşünülen reklamları tam gizleyemediği gibi bu konudan dolayı bir çok ebeveyn rahatsız oluyor.

10 yaş ve altı çocuklar için geliştirilen özel Youtube servisi hakkındaki detaylı bilgilerin kısa süre içerisinde ortaya çıkacağını belirten uzmanlar, bu konudaki açıklamaların ilerleyen günlerde paylaşılacağını söylüyor.

Video paylaşım ağı Youtube'un hem mobil hem de masaüstü çözümlerini aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ