10 maddede bugünün teknolojisi - Haberler - indir.com

10 maddede bugünün teknolojisi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-11 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı telefon satışları salgından payını aldı

Teknoloji dünyasınında ünlü akıllı cep telefonu üreticileri, satış rakamlarında geçtiğimiz senenin çok gerisinde kaldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve halen de etkisini devam ettiren corona virüs salgını teknoloji dünyasını da sarsmaya devam ediyor. 

Apple cihazını servise bırakanlar için kötü haber

Corona virüsün dünyaya yayılması ve pandemi haline gelmesiyle beraber birçok iş yeri geçici olarak kapatıldı. Apple'da bu şirket arasında. Çin dışındaki ülkelerdeki mağazalarını kapatma kararı alan Apple, servise bırakılan cihazlara ne olacağı ile ilgili açıklamada bulundu. 

Salgın ile ilgili yanlış bilgi paylaşımları devam ediyor

Bilgi kirliliğinin en çok olduğu platformlardan biri ise WhatsApp. Fakat buna rağmen yetkililer bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için bilgi kontrolü yapmak adına çeşitli yöntemler bulduklarını ifade etti. 

2020 MacBook Air ve 2019 MacBook Pro karşılaştırıldı

Beğenilen seriye ait iki bilgisayarın özellikleri ve performansları arasında karşılaştırma yapıldı. 

Microsoft Xbox teknik problemler yaşıyor

Ünlü canlı yayın oyun platformu, bazı bölümlerde kullanıcıların problem yaşamasına neden oldu. 

Google’dan corona virüsü atılımı

Teknoloji dünyasının liderlerinden Google corona virüs sitesini kullanıcılarına erişimine açtı. Salgın ile ilgili güncel bilgileri ve gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz. 

Nakit paralar hijyen açısından ne kadar zararlı?

Alışveriş yaparken son derece dikkat edilmesi gereken şu günler içerisinde, nakit para alış verişlerinde çok dikkat edilmesi gerekiyor. Alışveriş esnasında sürekli kullanılan ve virüs taşıyabilme riski olan nakit para kullanımına dikkat edilmelidir. 

Corona virüsü takibi için yeni bir uygulama

Singapur, geliştirdiği TraceTogether uygulaması sayesinde, son zamanlarda virüs teşhisi konmuş, yada teşhis konulan birilerinin yanında bulunan kişilerle yakın zamanda karşılaşıp karşılaşmadığınızı gösteriyor.

Twitter hesap onaylama sayısını arttırıyor

Twitter platformu için yeni alınan kararlar ile beraber, doğru bilgi paylaşımı için onaylanmış hesapların sayısı daha da artacak. 

Turkcell de #EvdeKal diyor!

Corona virüs salgın sürecinde insanların evden çıkmaması büyük önem taşıyor. İnsandan insana kolaylıkla bulaşabilen bu virüsten korunmak için alınabilecek en iyi önlem şu an için evde kalmak gibi gözüküyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen Turkcell de operatör adını değiştirdi. Bu şekilde vatandaşlara evde kalma mesajı veriliyor. 

 

 

 

 

 

 





PAYLAŞ