10 kullanıcıdan 8'i Netflix'i bırakabilir - Haberler - indir.com

10 kullanıcıdan 8'i Netflix'i bırakabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 13:33:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalardan beri gündemde olan RTÜK’ün internet yayınları için almış olduğu karar polemiği sürmeye devam ediyor. Resmi düzenlemeye göre Netflix ve BluTV gibi servislerin içerikleri, tıpkı TV’de olduğu gibi düzenlemeye gidecek. Bu karar ise daha çok Netflix kullanıcıları tarafından yoğun bir tepki ile karşılaşılırken, bu durum ile beraber Netflix’i bırakacak bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Televizyonculuktan daha etkili bir mecra olmaya başlayan dijital yayın platformları bu noktada milyonlarca kitleye erişiyorlar. Kullanıcılar diledikleri film ve dizi içeriklerini kişiselleştiriyor ve izliyorlar. Ancak RTÜK tarafından bir süredir üzerinde çalışılan düzenleme 1 Ağustos ile beraber resmiyete kavuştu ve internet yayınlarını tıpkı TV gibi denetleme yetkisi geldi.

Netflix Kullanıcıları RTÜK Sebebiyle Aboneliklerini İptal Ediyor

Tesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyorTesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyor

RTÜK tarafından henüz düzenleme sonucuna yönelik söz konusu platformlar içerisinden bir görüntü kaldırma talebi veya düzenlemesi henüz gerçekleştirilmiş değil. Ancak sosyal medyadaki sansür ihtimal içeriklerinin ortaya çıkması ile beraber tepkilerde büyümeye devam ediyor. Netflix’in ülkemizde yaklaşık 200 binlik bir abone kitlesi bulunuyor. Ancak RTÜK denetimi tam anlamıyla uyguladığı zaman büyük bir kullanıcı kitlesinin aboneliği iptal etmesi düşünülüyor. Üye sayısının azalması ise Netflix gibi dijital platformların ülkemizde geri çekilebileceği düşüncelerini güçlendiriyor.

BluTV gibi yerli platformlar ise yine benzer tehlikeyle karşı kaşıya durumdalar. Bu gibi servislerin üye sayısının azalmasında ise reklam gelirlerinin düşmesi bekleniyor. Bakalım söz konusu yaptırımlar uygulanacak mı göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Netflix'e Rtük geliyor!Netflix'e Rtük geliyor!
Game of Thrones Netflix'e mi geliyor?Game of Thrones Netflix'e mi geliyor?

PAYLAŞ