1 Ocak'ta Kartlarınızın İnternet Alışverişine Kapanmaması İçin Yapılması Gerekenler - Haberler - indir.com

1 Ocak'ta Kartlarınızın İnternet Alışverişine Kapanmaması İçin Yapılması Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-28 20:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizdeki kurallar gereği internet üzerinden banka ve kredi kartlarının kullanımı için bir onay süreci gerekiyor. Yıl sonuna gelirken 1 Ocak'tan itibaren kartlarınızın internet alışverişlerine kapanmaması için yapmanız gereken adımlara değineceğiz. Bildiğiniz üzere kredi kartları ile yapılacak alışverişler için kullanıcı onay kuralı getirilmişti. 31 Aralık tarihine kadar süresi bulunan bu yeni uygulamaya göre 1 Ocak'a kadar kart onayı vermeyen kullanıcıların kredi ve banka kartları internet kullanımlarına kapatılacak.

Bu süreçte bankalarınızı arayarak gerekli internet alışverişleri için kullanım onayı vermek zorundasınız. Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumunun bu yeni kararı ile kart sahipleri bankaları ile görüşerek onay talebi vermedikleri sürece kartları internet alışverişleri için kapalı olacak. Bu son tarihten sonra ise tekrardan müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek internet alışverişleri için kart onayı vermeniz gerekmektedir.

Kartlarına otomatik ödeme ile çeşitli faturalarını ödeyen kullanıcılar ise bu durumdan etkilenmeyecek. Yani otomatik ödeme talimatı verdiğiniz içerikler devam edebilecek. Son olarak konu hakkında Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, 'Süre daralıyor. Bankalara önemli bir görev düşüyor. Bankaların müşterilerini bilgilendirip kredi kartından alışverişe devam edecekleri pratik çözümler sunmaları gerekiyor. İnternetten alışverişe devam etmek isteyen tüm kullanıcılar, bankalarıyla irtibata geçip onay verdiklerinde eskisi gibi alışverişlerini yapabiliyor. Tüketicilerin 31 Aralık'a kadar kartlarını alışverişe açtırmaları gerekiyor" dedi.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ