1 milyon YouTube videosunun kaldırılma sebebi - Haberler - indir.com

1 milyon YouTube videosunun kaldırılma sebebi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 13:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

YouTube, 1 milyon video için yeni bir karar vererek bu videoları yayından kaldırdı. Şirket bünyesinde yer alan üst düzey bir yetkili, konuyla ilgili olarak detaylı açıklamada bulundu. 

Dünyanın en popüler video içerik sitesi olan YouTube, 1 milyon YouTube videosu için yayından kaldırma karar aldığını açıkladı. Platform, aylık olarak 2 milyardan fazla kullanıcı ile internet dünyasının en büyük video kaynağı olarak değerlendiriliyor. Fakat Google'ın servisinin büyük ölçeği sebebiyle sayıyı bir anlamda da oturtmak oldukça zordur. 

YouTube reklamsız Premium Lite'ı duyurduYouTube reklamsız Premium Lite'ı duyurdu

Bilinen bir şeyi, platformun yıllardır farklı türde yanlış bilgiler ile uğraştığıdır. Konuyla ilgili olarak komplo teorileri, ayrımcılık, nefret, taciz, çocuk istismarı ve sömürüsü ya da toplu katliam videoları gibidir. Peki bu son kararın temel olarak sebebi nedir?

Binlerce YouTube videosu, COVID-19 önlemi sebebiyle kaldırıldı

YouTube’ın Baş Ürün Sorumlusu Neal Mohan bir blog yazısında, YouTube’ın Şubat 2020’den bu yana yanlışa yönlendiren tedaviler veya bir sahte iddialar gibi tehlikeli olan koronavirüs içeriklerini kaldırdığının bilgisini verdi. Bunlarla ilgili olarak ise 1 milyon içeriği platformdan kaldırdılar. Bu sayı, pandemi sürecinin başlangıcından bu yana şirketin kaldırdığı videoların toplam sayısının iki katına çıktı. Ocak ayı içerisinde YouTube, COVID-19 hakkında yanlış bilgiler sebebiyle 500 binden fazla video platformdan kaldırıldı. Fakat platform, devasa kitaplığına kaç video daha yüklediğini açıklamıyor. 

Aynı zamanda platform, son beş ayı içine alan toplam video kaldırma istatistiklerini şu an güncellemedi. Mohan, YouTube’ın genellikle yılın her bir çeyreğinde yaklaşık olarak 10 milyon videoyu kaldırdığını dile getirdi. YouTube, Facebook, Twitter, Reddit ve diğer benzer içerik üreten platformları, içerik etkili bir şekilde denetlenmesi adına ifade özgürlüğü arasında nasıl bir denge kuracağı ise tam olarak halen bilinmiyor. YouTube hakkında eleştiriler yapan kişiler, şirketin içerik denetlemesinin konusunda halen yetersiz kalıyor. 


YouTube, Shorts içerik üreticilerine para desteği sağlıyorYouTube, Shorts içerik üreticilerine para desteği sağlıyor
Discord Nitro abonelerine üç aylık YouTube Premium müjdesiDiscord Nitro abonelerine üç aylık YouTube Premium müjdesi
YouTube Music'e çevrimdışı arama özelliği geliyorYouTube Music'e çevrimdışı arama özelliği geliyor

PAYLAŞ