1 Milyar İndirilen TikTok, Facebook İle Yarışıyor - Haberler - indir.com

1 Milyar İndirilen TikTok, Facebook İle Yarışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-01 10:05:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Hayatımıza girdiği günden itibaren hızla büyüyen ve geniş bir kitleyi etkisi altına almayı başaran TikTok indirilme olarak da rekor kırma yolunda adım adım ilerliyor. Android ve iOS işletim sistemli akıllı cep telefonlarına yaklaşık 1 milyar kez indirilen TikTok elde ettiği bu başarı ile Facebook ile yarış içerisinde. Sosyal paylaşım sitesi olarak tasarlanan TikTok, kullanıcıların en popüler müzikli videolara dudak oynatma hareketleri ve mimikleri ile dahil olarak kendi özel videolarını çekmelerini sağlayan özgün bir platformdur. Bunun yanı sıra aynı zamanda TikTok üzerinden çekilen videolar kullanıcılar tarafından arkadaşları ile de paylaşılabiliyor. Yani anlayacağınız üzere tam bir eğlence mekanizması üzerine kurulan TikTik büyük küçük herkesi etkisi altına almış durumda. TikTok'un veri şirketi olarak karşımıza çıkan Sensor Tower, indirme rakamlarını değerlendirerek Facebook gibi dünyaca ünlü şirketler ile yarışacak bir konumda yer alacağını belirtti. Adım adım büyüyen ve etkisini sürdürmeye devam eden TikTok'un daha ne kadar indirileceği merak konusu. 

TikTok'ta native reklam dönemi başlıyorTikTok'ta native reklam dönemi başlıyor

TikTok, Facebook gibi büyük şirketler ile yarışıyor

1 milyar indirmenin 663 milyonu 2018 yılında indirildiğini dile getiren Sensor Tower kurucusu Oliver Yeh, " 2018 yılındaki indirmeleri karşılaştıracak olursak Facebook geçtiğimiz yıl 711 milyon kez, Instagram ise 444 milyon kez indirildi.” diyor. Çin'in önde gelen teknoloji firmalarından biri olarak karşımıza çıkan ByteDance tarafından tasarlanan TikTok, Facebook ve Instagram gibi dünyaca ünlü sosyal medyaların popülerliğine sahip olsa da şu an için genellikle Asya'da kullanılıyor. Buna rağmen her geçen daha da büyük kitlelere hitap etme yolunda adım adım ilerliyor. Reuters'a göre 75 milyar dolarlık bir mebla üzerinden değerlendirme yapılıyor. Bu da ByteDance'ın Çin'in en kıymetli teknoloji şirketlerinden biri olmaya hak kazandığını gösteriyor. TikTok'un eğlence dolu müzikli video seçenekleri her geçen gün genişliyor ve kullanıcılarını her zamankinden daha da eğlendiriyor.

Tüm bu olumlu ilerlemelere rağmen geçtiğimizde günlerde istismarcı ekibin avlanma alanı olarak sert eleştiriler ile karşı karşıya kalan TikTok, hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Popüler bir şekilde kullanılan sosyal medyalar günümüzde genç kitlenin çok daha ilgisini çekiyor. Kullanıcıların sık sık kendisini güncellemesine imkan tanıyan ve sosyallik anlamında oldukça gelişmiş olan sosyal medyaların yanı sıra TikTok'da günden güne gelişerek kullanıcı kitlesini artırmaya yönelik hareket ediyor. Çeşitlilik ve eğlence anlamında kullanıcıların gönlünü kapmış olan Tik Tok ile hem kendinizi güncelleyebilir hem de eğlenceli içerikler hazırlayabilirsiniz. TikTok'un 1 milyar indirme oranı işin sadece bir kısmı olarak görülüyor. Bu sayı içerisinde TikTok'un lite seçeneği ve farklı coğrafi bölgelerde farklı versiyonları da içeriyor. Buna rağmen Çin'de kullanılan Android versiyonu Douyin, elde edilen bu rakamlara dahil değildir. Tüm bu durumlara rağmen uygulamanın bir milyar indirilmiş olmasına rağmen kaç kişinin aktif olarak kullandığı hakkında henüz net bir bilgi söz konusu değil. 


İlgili uygulamalar
TikTok ayda 75 milyon kullanıcı ile rekor kırdı!TikTok ayda 75 milyon kullanıcı ile rekor kırdı!
TikTok Uygulaması Büyük Bir Başarı YakaladıTikTok Uygulaması Büyük Bir Başarı Yakaladı
Snapchat Lens Challenges ile Instagram ve TikTok'a meydan okuyor!Snapchat Lens Challenges ile Instagram ve TikTok'a meydan okuyor!

PAYLAŞ