1 milyar Android telefon tehlikede - Haberler - indir.com

1 milyar Android telefon tehlikede

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

İşlemci yongaları ve akıllı telefonlar hakkında araştırma yapan bir güvelik şirketi 1 milyar Android telefonun tehlikede olduğunu açıkladı.

Günümüzde orta ve üst segment akıllı telefonlarda sık sık karşılaştığımız Snapdragon işlemci yongası popülerliğini devam ettirdiği bu günlerde Qualcomm, Check Pint isimli bir güvenlik şirketi tarafından “Tehlikeli” olarak nitelendirildi.

Android casus izleme programı hakkında bilinmesi gerekenlerAndroid casus izleme programı hakkında bilinmesi gerekenler

Konuyla ilgili araştırma yapan güvenlik uzmanları en az 1 milyar Android telefonun saldırıya açık olduğunu belirtti. Qualcomm markasının tehlikeli olduğunu dile getiren uzmanlar Snapdragon yonga setinde 400’den fazla güvenlik açığının var olduğunu açıkladı.

Check Point, bu araştırma hakkında yayımladığı raporda Snapdragon işlemcilerinin Android tabanlı bir akıllı telefonun casusluk aracına dönüştürülmesine neden olabileceğinin altını çizdi. Snapdragon işlemcili telefonlara kötü niyetli kişiler tarafından virüs içeren videolar rahatlıkla gönderilebiliyor ya da virüslü uygulamaları indiren kullanıcıların telefonlarına müdahale edebilmesi kolay oluyor.

4 yeni kritik Android güvenlik açığı


Hatta saldırganların kullanıcıların telefonlarını kullanamaz hale getirebilmeleri bile mümkün. Buna ek olarak mağdurların telefonunda yer alan fotoğraflar, videolar ve iletişim bilgileri gibi önemli tüm bilgiler de kalıcı olarak kullanılamaz hâle de getirebilir ve kişinin konumu kolaylıkla tespit edilebilir.

Bu noktada işin en ürkütücü yanı ise bu kadar tehlikeli olan yazılımların tamamen gizlenebiliyor ve kaldırılamaz bir yazılıma dönüştürülebiliyor olması. Akıllı telefon kullanıcılarını bu bilgilere karşı uyaran Check Point, tespit edilen güvenlik açıklarını kamuoyu ile paylaştı: CVE-2020-11201, CVE-2020-11202, CVE-2020-11206, CVE-2020-11207, CVE-2020-11208 ve CVE-2020-11209.

Chek Poin’tin yayımladığı bu raporun ardından konu hakkında resmi açıklama yapan Qualcomm ise söz konusu güvenlik açıklarının tespit edilmesi ve tamamen ortadan kaldırılması için dikkatli bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Ek olarak şuana kadar istismar edilen herhangi bir güvenlik açığının bulunmadığını da sözlerine ekleyen şirket bu sözleriyle kullanıcılarının içini rahatlattı.

Snadpragon işlemcilerinin dünyada yaygın olduğunu aktaran Chek Point ise bu yonga setinin ABD’de vazgeçilmez bir işlemci olarak tanımlandığının da altını çizdi. Güvenlik şirketi, Snapdragon işlemcilerinin günümüzde dünya çapında yüzde 40, ABD’de ise yüzde 90 oranında büyük bir pazar payına sahip olduğunu da vurguladı.

 


Android 10'da gizemli bir özellik keşfedildiAndroid 10'da gizemli bir özellik keşfedildi
Bitcoin dolandırıcılığı üstüne gelen Twitter Android açığı itirafıBitcoin dolandırıcılığı üstüne gelen Twitter Android açığı itirafı

PAYLAŞ