0xc000007b Hatası nedir Nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

0xc000007b Hatası nedir Nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-08 16:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Daha çok Windows PC kullanıcılarının karşılaşmış olduğu 0xc000007b hatasının neden ve çözümlerine bu içeriğimizde bakacağız. Oyun kurulumlarında ve oyun başlatmalarından ortaya çıkarak insanın sinirlerini bozan bu hatanın birçok sebebi olabiliyor. 0xc000007b hatası, bazı programları açmak istenildiği zaman karşılaşılan hatların başında geliyor. Ayrıca FIFA, GTA, League of Legends ve Battlefield gibi popüler oyunların kısayollarında da bu hatalar ile karşılaşmak söz konusu olabiliyor.

0xc000007b hatası nedir ve nasıl çözülür?

Xiaomi'nin şimdiye kadar ki satışa sunduğu en güçlü powerbank: Mi Powerbank 3 50WXiaomi'nin şimdiye kadar ki satışa sunduğu en güçlü powerbank: Mi Powerbank 3 50W

0xc000007b hatası daha anlam olarak geçersiz görsel formatı anlamına geliyor. Daha çok bozulmuş veya eksik sistem dosyalarından ötürü bu hata ile karşılaşılıyor. Bunun sebebi olarak ise daha çok NVIDA ve diğer ekran kartı sürücülerinden olduğu düşünülüyor. Sadece bunlar değil hatanın birçok sebebi de olabiliyor. Bu noktada bilgisayarın yanlış kapatılması veya sistem dosyalarında silinme ile bozulma durumları da olabiliyor. Ayrıca hata Direct X, Visual C++ veya NET Framework gibi uygulama hatalarından da kaynaklanabiliyor.

0xc000007b hatası nasıl çözülür?

  • Hata aldığınız uygulamayı yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
  • Ekran kartı sürücülerinizi güncel tutmayı deneyebilirsiniz. Bunun için NVDIA veya AMD kartlarının sahip olduğu internet sitelerine girerek güncel sürücüleri indirip kurabilirsiniz.
  • 0xc000007b hatasının sebeplerinden olan Visual C++ Redistributable paketlerinin dosyalarında bozukluk olabilir. Microsoft sitesi üzerinden söz konusu dosya paketini indirip kurmayı deneyebilirsiniz.
  • DirectX sürümünüzü güncel tutmanız gerekiyor. Ekran kartı sürücünün hemen ardında DirectX sürücünüzü güncel tutabilirsiniz. Bunun için DirectX internet sitesinden en güncel sürümü yükleyebilirsiniz.
  • Windows güncellemelerini tam yapın. Denetim masası üzerinden Windows Update bölümüne ulaşarak güncelleme olup olmadığını kontrol edin.
  • Uyumluluk sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz. Bunun için açılmayan uygulamaya sağ tıklayarak özellikler kısmından uyumluluk sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz.  

Yapacağınız bu işlemler ile xc000007b hatasının çözümüne yönelik yöntemleri deneyebilirsiniz.


Siber Saldırılar Operatörler ve Bankaları Zor Durumda BıraktıSiber Saldırılar Operatörler ve Bankaları Zor Durumda Bıraktı
Apple'dan sonra Google da bankacılık sektörüne giriş yapıyorApple'dan sonra Google da bankacılık sektörüne giriş yapıyor

PAYLAŞ