Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, bugün yeni sayılabilecek bir özellik ile gündemde yer almayı başardı.

WhatsApp uygulaması sık sık yeni testlerin merkezinde yer alan başarılı bir  isimdir. Genel olarak ise arayüz değişmiyormuş gibi gözüken bu uygulama, temel olarak büyük yenilikler ile gelişmeye devam ediyor ve çok daha kullanışlı bir hal alıyor. Servis bugün içerisinde gündemde yerini  alan özellik ise bir kez daha mesaj tepki altyapısı olarak karşımıza çıkıyor. Şu an için Android ve iOS kısmında test edilen mesajlara tepki özelliği, gelen mesajlara karşı göstermek istediğiniz tepkileri emojiler ile bildirmenize yardımcı oluyor. Halihazırda pek çok farklı servis ile sunulan bu özellik, yeni elde edilen bilgilere göre sisteme dahil edilecek. 

8 15

Yani konuştuğunuz kişi mesajlarınıza herhangi bir tepki verdiği zaman bu durumdan bildirim şeklinde haberdar olabilirsiniz. Bu noktada kişi ve grup olarak ayrım yapılacak. Örnek vermek gerekirse grup mesajlarındaki tepkiler için bildirim almayı kapatabilirsiniz. Söz konusu bu özelliğin halen tam olarak ne zaman sunulacağı belli değil ancak kısa bir süre içerisinde sunulacağı düşünülüyor. 

WhatsApp deneyimi gelişmeye devam ediyor

WhatsApp için hazırlanan bu yeni özellikler her geçen gelmeye devam ediyor. Bunların sonucunda ise Android kısmında aktif olarak beta testine girdi. Bilindiği üzere uygulama içerisinde “Son Görülme” ayarlarında özelleştirmeler yapabilirsiniz. Şu an şirket “Son Görülme” konusunda kişilere “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hiç Kimse” seçeneklerini kullanıcıları için sundu. İşte bu özellikler arasına yakın zaman içerisinde “Kişilerim Hariç..” seçeneği de eklenecek.

7 10

Bu seçenek ile beraber mesaj son görülme durumunu, WhatsApp durumunuzu ve hakkında olan bilgileri herkes değil sadece belirli kişilerden gizleyebilirsiniz. Bu uzun bir zamandır geliştirilen ve beklenen özellik ile beraber yalnızca tek bir kişi için tüm son görülme durumunu saklamak zorunda kalmayacaksınız. Şu an için Android kısmında beta testleri yapılan bu yeni WhatsApp özelliği, ileride iOS dahil olmak üzere herkes için aktif olarak sunulacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir