Bilgisayarlar üzerinden Android kullanabilmek ve uygulama ile oyun deneyimi yaşayabilmek için geliştirilen birçok Android emülatör programı bulunuyor. Emülatörler üzerinden Android sisteminizi bilgisayara kurabilir ve Google Play Store’da yer alan uygulamalar ile beraber oyunları oynayabilirsiniz. Ancak piyasada birçok emülatör programı bulunduğu için hangisinin daha kullanışlı ve performanslı olduğu merak ediliyor. Gelin şimdi sizlere önerebileceğiniz en başarılı Android emülatörler neler bakalım.

Daha büyük ekranlarda Android deneyimi yaşamak için veya bilgisayarınız üzerinden Instagram kullanmak gibi birçok sebepten ötürü Android kullanmak isteyebilirsiniz. Android uygulama ve mobil oyunları bilgisayarınızdan oynatabileceğiniz birçok popüler yapım bulunuyor. Bu emülatörlerin çoğu ücretsiz olurken oldukça işlevsel ve performanslı oluyorlar.

Bilgisayarlar için en iyi Android emülatörler – Ocak 2020

Memu

1 1579287206

Android emülatörleri arasında ne fazla tercih edilen isimlerden birisi Memu diyebiliriz. Oyun odaklı bir emülatör olan Memu, klavye, fare ve gamepad desteği ile Android’i çok iyi bir şekilde bilgisayara entegre edebiliyor. Bilgisayarda oynuyormuş gibi hızlı tepkiler verebilen bu uygulama ücretsiz ve ücretli olarak iki farklı versiyonu sahip durumda. Reklam görmek istemeyen kullanıcılar için ücretli sürümü bulunuyor. Ancak uygulama kullanımı ve oyun oynamak için yine ücretsiz Memu versiyonunu tercih edebilirsiniz.

GenyMotion

2 1579287274

Oyunlardan daha çok uygulama kullanımı olarak Instagram ve Facebook gibi uygulamaları kullanmak için daha uygun bir emülatör diyebiliriz. Orijinal Android telefon boyutuna sahip olan uygulamada 3000’den fazla özel yapılandırma ayarı bulunuyor. Her anlamda kişiselleştirilebilir olan bu modelin 2 farklı versiyonu bulunuyor. Ücretsiz versiyonda sadece kişisel kullanımlara izin veriliyor. Ücretli versiyonda ise çoklu kullanım ve GPS gibi ek önemli özelliklere sahip durumda.

Bluestacks

3 1579287281

Bu alanda adı oldukça popüler olan BlueStacks oyun odaklı bir Android emülatör diyebiliriz. Klavye tuş atamaları ile beraber fare kontrolü noktasında da ekstra seçenekler sunan bu emülatör performans noktasında iyi bir tercih diyebiliriz. Google Play Store’da yer alan binlerce uygulamayı BlueStacks ile deneyimlemeniz mümkün olacaktır. Diğer yandan PUBG Mobile ve Call of Duty: Mobile gibi popüler yapımları da bu emülatör ile oynayabilirsiniz.

Android Stüdyo emülatör

4 1579287290

Daha çok uygulama geliştiricileri tarafından kullanılan Android Stüdyo programının da bir emülatörü bulunuyor. Android’in en güncel halini kullanmak için Android Stüdyoyu kullanabilir ve program ve oyun deneyimini yaşayabilirsiniz. Ayrıca çoklu dokunma ve Wifi gibi ek birçok özellik bu programda yer alıyor.

Android x86

5 1579287295

Açık kaynak kodlu bir emülatör olan Android x86 en istikrarlı programlardan biri olarak biliniyor. VirtualBox’a ihtiyaç duyan bu program ile güçlü uygulama ve oyunları çalıştırabilirsiniz. Uygulama geniş bir ekran üzerine kurulu olurken, bu noktada bilgisayar ekranında bir tablet kullanıyor havası yaratacaktır. Google Play Store’un otomatik kurulu geldiği bu emülatör sade arayüzü ile de dikkat çekiyor.

Anbox

6 1579287305

Linux işletim sistemleri için geliştirilen bu emülatör ile direkt işletim sistemi üzerinden Android çalıştırmanıza olanak sağlıyor. Emülatörden daha çok bu program ile kendi Android tabanınızı yaratabiliyorsunuz. Ancak Anbox, sadece Debian ve Ubuntu üzerinde çalışıyor. Bunlar haricinde mobil cihazlar ve dizüstü bilgisayarlar için de uyumlu olduğunu belirtelim.

NoxPlayer

Şık ve hızlı arayüzü ile dikkat çeken bir diğer emülatör ise Nox Player diyebiliriz. Ücretsiz yapısı ile beraber iyi bir performans sunan bu emülatör, sade arayüzü ve kullanışlı işlevsel özellikleri ile hem oyun hem de uygulama kullanımı için oldukça uygun bir Android emülatör diyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir