Brezilya, dezenformasyon yasa tasarısına karşı duruşu sebebiyle anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ı geçici olarak engelledi. Yüksek mahkeme kararıyla, Telegram’ın ülkedeki faaliyetleri 72 saatliğine durduruldu. Bu karar, dezenformasyon yasa tasarısına karşı kampanya yapan Telegram’ın etkisini kısıtlamayı hedeflemekte.

Mahkeme Harekete Geçti

Brezilya basınında çıkan haberlere göre, Telegram’ın, dezenformasyonun engellenmesi amacıyla yasa tasarısı çıkarmak isteyen Brezilya’yı hedef almasının ardından yüksek mahkeme harekete geçti. Yargıç Alexandre de Moraes tarafından verilen kararla Telegram’ın ülkedeki faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

Telegram Premium özellikleri sızdırıldı

Telegram’ın İddiaları

Telegram, kullanıcılarına gönderdiği mesajda, dezenformasyon yasa tasarısının Brezilya’da demokrasiye yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Ayrıca, bu yasa tasarısının modern interneti yok edebileceğini ve sosyal paylaşım sitesi şirketlerinin hizmetlerinin zarar göreceğini savundu.

Önceki Yasak Kararları

Önceki bir federal mahkeme kararıyla, Telegram’ın neo-Nazi grupların yöneticileri hakkındaki bilgileri polis ile paylaşmayı reddetmesi nedeniyle geçici olarak yasaklandığı belirtilmişti. Ancak bu yasak, federal temyiz mahkemesi tarafından 1 Mayıs’ta kaldırılmıştı.

Brezilya’nın dezenformasyon yasa tasarısına karşı aldığı bu geçici yasak kararı, Telegram’ın ülkedeki faaliyetlerini durdururken, bu konudaki tartışmalar ve mahkeme kararları devam etmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir