Son dönemlerin popüler kripto para birimlerinden olan Shiba Inu Elon Musk tarafından yapılan mesajlar ile önce zirveye sonra da dibe ulaştı.

Kripto para dünyasına attığı mesajlar ile doğrudan müdahale eden Elon Musk, mesajlarına devam ediyor. Yaptığı paylaşımlar ile piyasanın altını üstüne getiren ve anlık yüksek zirvelerin yaşanmasına neden olan Elon Musk bu konuda Dogecoin’de yakaladığı başarı ile tüm dünyada yakın takip altına alındı. Tarihi zirveleri gören Dogecoin, sonrasında yine normal seyrine devam etmişti. Ancak yatırımcıların büyük oranlarda kar elde etmesi, Dogecoin düşüşü sonrasındaki Elon Musk odaklı sektörün takip edilmesini zorunlu kılmıştı.

Son dönemlerde ise Elon Musk’ın gözde Kripto para birimlerinden bir tanesi Shiba Inu oldu. Shiba Inu ile ilgili paylaşımlar yapan bir Twitter hesabından Elon Musk’a yönelik bir soru yöneltildi. Soruda ne kadar Shiba Inu sahibi olduğu soruldu. Mevcut soru, aynı zamanda kripto paranın etkilenebileceği, yükselebileceği bir potansiyeldeydi. Ancak Elon Musk’ın cevabın da “hiç” yanıtını vererek yatırım yapmadığını duyurması, Shiba Inu’yu çok daha değersiz hale getirdi. Değer kaybetmeye başlayan ve yüzde 3’lük bir kayıp yaşayan kripto parada zirve ve dip, kısa süre içerisinde görüldü.

e8223bbd6feb45cfa7c1d24643e4654958b425cd

Saat 11:05’te 0,00003772 dolar kaybetmiş olan kripto para birimi, yaşanan düşüş ile birlikte yatırımcıların da büyük bir tedirginlik yaşamasına neden oldu. Yüzde 3 ile 5 arasında değişen bir kayıp ile işlem görmeye devam eden Shiba Inu yine yatırımcıların milyonlarca Shiba Inu için yatırım yapmış olması nedeniyle küçük düşüşlerde dahi zararın büyük olmasına neden oluyor. Zira değeri çok düşük olması nedeniyle yatırım yapmak isteyenler çoklu yüksek alımları tercih ediyor. Böylece kripto para biriminde küçük miktarlardaki yükselişler dahi yatırımcılara önemli karlar sağlıyor.

Ancak Elon Musk ile birlikte yaşanan yeni süreçte, kripto para biriminin düşeşe geçmiş olması milyonlarca yatırımcı için de yeni bir riskin ortaya çıkmasına neden oldu. Tabloda daha net bir şekilde görülebileceği üzere son dönemlerdeki yükselişi ile dikkat çeken kripto para mesaj olayının patlamasının hemen ardından düşüşe geçti. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir