Apple, az da olsa toptan perakende ekibinde işten çıkarmalara başladı. İşten çıkarmaların sayısı henüz tam olarak açıklanmadı. Fakat diğer şirketlere oranla bu sayının oldukça düşük olduğu belirtildi.

Apple İşten Çıkarmaları Erteliyordu

Son dönemde büyük şirketlerin işten çıkarmaları, teknoloji haberlerinden bile daha çok konuşulmaya başlandı. Bunun en büyük sebebi, şirketlerin çalışanlarının görevlerine daimi olarak son vermesidir. Bu durumda ekipler belli başlı korkular yaşamaya başladı.

Kısa bir zaman önce, Alphabet 12 bin, Microsoft 10 bin, Amazon 18 bin, Meta ise 11 bin çalışanı ile yollarını ayırmıştı. Hatta Meta 10 bin çalışanını daha işten çıkaracağını açıklamıştı. Kurumsal teknoloji devleri bu şekilde işten çıkarmalara devam ederken, Apple cephesinde böyle bir hareketlilik bulunmamaktadı. 

Apple, işten çıkarmak yerine maliyeti düşürmek amacıyla başka yöntemler deniyordu. Şirket bu kapsamda, bazı ekipler için ikramiyeleri erteledi. Aynı zamanda bazı yeni işe alım departmanlarını dondurdu. Fakat tüm bu yöntemler Apple için yetersiz kaldı.

Apple'ın kurumsal perakende ekibinde işten çıkarmalar başladı
Apple’da Bir İlk: İşten Çıkarmalar Başladı

Apple İşten Çıkarmalara Başladı

Bloomberg’ten  Mark Gulman’ın haberine göre Apple, az da olsa kurumsal perakende işten çıkarmalara başladı. Söz konusu işten çıkarmaların sayısı ise henüz net olmasa da diğer şirketlere oranla daha düşük olduğu açıklandı. Ne olursa olsun yaşanan bu işten çıkarmalar, Apple’ın güncel ekonomik şartlar altında az da olsa zayıfladığını gösteriyor.

Apple, yaşanan bu işten çıkarmaları “düzenleme çabası” olarak ifade etti. Dev şirket, Bloomberg’in haberine göre, geliştirme ve koruma ekiplerinden bazı pozisyonlarda işten çıkarmalar gerçekleştirdi. Bu ekipler, Apple Store’ların ve dünya genelinde şirketle ilişkili diğer tesislerin inşa edilmesinden sorumludur. 

Bu ekiplerde işten çıkarılanlar, Apple’daki diğer işler için yeniden başvurma hakkına sahip olacaklar. Buna ek olarak şirkette yeni bir role sahip olamayanlar 4 ay kadar maaş almaya devam edecekler. Ayrıca şirkette bazı yönetim kurullarının da kaldırıldığı konuşuluyor. Fakat şirket henüz bu konuda bir açıklamada bulunmadı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir