Video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı Riot Games, Wargaming Sydney’i satın aldığını duyurdu . Riot, satın almanın fiyatını açıklamadı.

Wargaming Sydney, World of Tanks ve World of Warships gibi oyunların arkasındaki yayıncı olan Kıbrıs merkezli Wargaming’in bir parçasıydı ve dünyaca ünlü bir oyun yazılımı geliştirme stüdyosu olarak dikkat çekiyordu.

Stüdyo, 2002 yılında BigWorld Technology olarak kuruldu ve 30’dan fazla MMO’da ve çevrimiçi oyunlarda kullanılan BigWorld araç setinin yaratıcısı olarak ün kazandı. 2012 yılında Wargaming tarafından satın alındı ​​ve bu şirketin askeri MMO’ları üzerinde çalıştı: World of Tanks, World of Warships ve World of Warplanes. Bu satın alımı devamında yeniden ismi Riot Sydney olarak değiştirilicek ve League of Legends, Valorant ve Riot teknoloji gibi ekiplerine destekte bulunmak için çalışacak.

Riot Sidney, online oyunlara destek verecek

Riot, “Molly’nin liderliği altında, Riot küresel kalkınma yaklaşımını genişletiyor ve zaman içinde Riot, Avustralya’da oyun endüstrisini büyütmeyi dört gözle bekliyor. Ayrıca deneyimli stüdyolardan uzman yetenekler eklemek için benzer fırsatları keşfetmeye devam edecek.” dedi.

Wargaming Sydney, Avustralya’daki en büyük video oyunu geliştirme stüdyolarından biridir ve hem konsolda hem de PC’de birçok oyun üzerinde çalışmıştır. Şu anda Riot Sydney Geliştirme Başkanı Naresh Hirani, ekibin Riot’a katılmaktan heyecan duyduğunu ve yeni adla başlamak için sabırsızlandığını söyledi.

Oyunlara ek olarak, Wargaming Sydney ayrıca 30’dan fazla MMO’ya ve çevrimiçi oyunlara güç veren ve aynı zamanda tek bir MMO Sunucusunda aynı anda çevrimiçi olan çoğu oyuncu için Guinness Dünya Rekorunu elinde tutan BigWorld teknolojisini geliştirdi. İlginç bir şekilde, Wargaming ürünleri için BigWorld teknolojisinin mülkiyetini koruyacak ve kullanmaya devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir