İşlemci üreticisi şirket AMD’nin büyük bir heyecanla beklenen Ryzen 7000 serisi işlemcilerin tanıtım tarihi henüz bilinmese de yakın zamanda resmi olarak lanse edilecek. Ancak henüz tanıtımına çok zaman varken, Kanada’da bir e-ticaret sitesinde bu işlemcilerin ön siparişte listelendiği ortaya çıktı.

Her yıl sonuna doğru teknoloji şirketleri tarafından yeni ürünler görüyoruz. Sadece akıllı telefon üreticileri değil, teknolojinin her alanında yıl sonlarında yeni yılın üst seviye ürünleri tanıtılıyor. Artık yılın üçüncü çeyreğini geride bırakmaya az kalırken, şu günlerde ise yeni ürün söylenti ve sızıntıları karşımıza gelmeye başladı. Şimdi ise Kanada’dan bir haber geldi ve bir şirket tarafından AMD Ryzen 7000 serisi işlemciler ön siparişte listelendi.

Yeni AMD Ryzen Pro 5000 işlemciler sızdırıldı

AMD Ryzen 7000 serisi listelendi

17

Sitede ortaya çıkan bu işlemcilerin, stokta olup olmadığı bilinmezken bu fiyatlar da ilan yayınlanması sonrasında değişikliğe gidildi. Ürünler ön siparişte bazı fiyatlar ile gözükse de, kesin bir bilgi olmadığını belirtelim. Kanadalı şirket sadece dikkat çekmek adına da böyle bir ürün listelemesi yapmış olabilir. Diğer yandan listelenen işlemci modellerinin AMD’nin belirlediği satışa çıkacak modeller olması muhtemel gözüküyor. Normal şartlarda ise 15 Eylül’de yeni nesil işlemcilerin raflarda olmasının beklenirken, gecikme olmaması bekleniyor.

Zen 4 mimarisi ile gelecek olan Ryzen 7000 serisinin daha önceki söylentilere göre Ryzen 9 7950X ve 7900X işlemcilerinin olması bekleniyor. Listenin diğer isimleri ise 7700X ve 7600X modelleri de bulunacak. Bu işlemcilerin ise daha uygun fiyatlı ve sekiz çekirdekli olması bekleniyor. AMD tarafından 29 Ağustos tarihinde yapılacak olan bir etkinlik ile yeni Zen 4 mimarili ürünleri tanıtılacak. Tanıtım kapsamında bu listede yer alan işlemcilerin haricinde de bazı modellerin sunulması bekleniyor. Şuan için AMD’nin Ryzen 7000 işlemci serisine ait detayların bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir