Arama motoru devi Google tarafından “Google Carrier Services” adlı uygulaması için yayınlamış olduğu bir güncelleme, milyonlarca Android kullanıcısının SMS gönderip almasına neden olan bir hataya sebep oldu. Google yetkilileri tarafından fark edilen ve bunun üzerine geri çekilen bu güncellemeden etkilenmek istemeyenler için ise Carrier Services uygulamasını cihazlarından kaldırmaları gerektiği ifade edildi. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca Android kullanıcısı bulunuyor. Son birkaç gündür ise telefonlarda garip bir SMS sorunu yaşandığı ortaya çıktı. Reddit’ten OnePlus destek forumlarna kadar birçok noktada kullanıcılar şikayetlerini dile getirmeye başladılar. Bazıları gecikme yaşadığı bazıları ise SMS gönderirken gitmediğine dair çeşitli hataları ifade ettiler.

Google, dünyanın SMS ağını çökertti

1 1 12

Bu sorunun nedeni olarak ise Google’ın geliştirmiş olduğu Carrier services uygulamasında yapılan bir güncellemenin sebep olduğu ifade edildi. Google tarafından Android cihazlara özel geliştirilen Carrier Services; Android’deki Mesajlar uygulamasında yer alan gelişmiş özellikler için akıllı telefon operatörlerinin sunduğu en son iletişim hizmetlerinin kullanılmasına olanak sağlıyor. Operatörlerin sağlamış olduğu hizmetlerin telefonlarda çalışabilmesini sağlayan bu uygulama, Google’ın yeni bir güncellemesi sebebiyle önemli sorunlar yaratmaya başladı. Dünyanın her noktasından Android kullanıcıları SMS gönderme ve alma sıkıntıları yaşamaya başladı. Problemin ise Carrier Services uygulamasını kaldırdıklarında çözüleceği ifade ediliyor.

Eğer sizde Android akıllı telefonlarınızda SMS gönderme ve alma noktasında sorunlar yaşıyorsanız, Google Carrier Services’ı kaldırdığınız zaman sorun ortadan kalkacaktır. Bu servisi kaldırmak için Google Play Store’dan uygulamaların bölümüne erişin ve uygulamayı bulduktan sonra kaldır düğmesine dokunun. Uygualma kaldırıldıktan sonra telefonu yeniden başlatın ve sorunun ortadan kalkıp kalkmadığına bakabilirsiniz. Ancak bu uygulamanın bazı arka plan servislerinin düzenli çalışmasında desteği bulunuyor. Bu sebeple Google’dan gelecek olan yeni bir güncelleme ile sorunun çözülmesini bekleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir