Spotify takipçilerinizden birinin sizi takibi bırakmasını istiyorsanız bu makaleye göz atabilirsiniz.

Spotify’da parayı verene özel buton!

Spotify, birçoğumuzun hem mobil hem de PC’de kullandığı çevrimiçi bir müzik dinleme platformudur. Her geçen yıl artan popülaritesi ile Spotify, çalma listeleri oluşturmak ve dinlediğiniz şarkıların abonelerinize reklamını yapmak için oldukça başarılı bir platformdur. Peki Spotify takipçilerinizden kurtulmanın bir yolu olduğunu biliyor muydunuz? Spotify, çok istenen takibi bırakma özelliğini etkinleştirdi. Artık Spotify takipçilerinizi engelleyerek takibi bırakabilirsiniz. Spotify aboneleri kaldırma işlemi hakkında bilmeniz ve yapmanız gereken her şeyi aşağıda listeledik.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Spotify takipçileri nasıl silinir?

  • Spotify uygulamasını açın.
  • Sağ üstteki kullanıcı adınıza tıklayın.
  • Açılan sekmeden “Profil”e tıklayın.
  • Açılan pencerede takipçilerinizin olduğu yazıya tıklayın.
  • Takipçi listenizden çıkarmak istediğiniz profili bulun ve tıklayın.
  • Üç nokta sembolüne tıklayın ve açılan sekmede “Engelle”ye tıklayın.
  • Kullanıcı, engellendiği için artık sizi takip edemez.

Spotify’da takibi bırakmak bu kadar kolay. Ayrıca istemediğiniz kişileri engelleyerek de takipçileri kaldırabilirsiniz. Spotify takipçi silme daha önce bu platformda olmayan bir özellikti. Yeni eklenen blok takipçi seçeneği sayesinde artık Spotify takipçilerini saniyeler içinde listenizden çıkarabilirsiniz.

Engellediğiniz ve takibi bıraktığınız Spotify kullanıcılarının engelini de kaldırabilirsiniz. Aynı adımları yeniden izleyerek engellediğiniz kişinin profiline tekrar girerek de engeli kaldırmanız mümkün. Bu işlemin geri alınabiliyor olması da kullanıcı deneyimi açısından oldukça olumlu bir tutum olduğunu belirtmek gerek.

Spotify’ın verdiği özgürlükle kullanıcılar takipçilerini istedikleri gibi düzenleyebilirler. Spotify’da üyelik iptali, hesap silme, takipçi silme gibi işlemler çok hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Bu bize Spotify’ın ne kadar şeffaf ve kullanışlı olduğunu gösteriyor.

Spotify takipçilerinizi engellemek istemiyor, ancak çalma listelerinize erişimlerini sınırlamak istiyorsanız, çalma listelerinizi engellemek yerine özel yapabilirsiniz. Çalma listesine tıkladıktan sonra üç noktaya tıklayarak özel olarak ayarlayabilirsiniz. Böylece takipçileriniz sizi takip edecek ama asla çalma listenize girmeyecek. Takipçilerini engellemek istemeyenler için oynatma listesini gizlemek oldukça mantıklı bir işlem olacaktır.

Spotify takipçisini bilgisayarınızdan silmeniz tavsiye edilmektedir. Mobil cihazların henüz bu özellik desteğini almamıştır. İlerleyen günlerde mobil cihazlarda takipten çıkarma özelliği aktif olabilir. O gün gelene kadar PC’nizdeki Spotify uygulaması üzerinden takipçi silebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir