Yakın tarihli bir Windows 11 Insider güncellemesi, kullanıcıların kaba kuvvet saldırılarını otomatik olarak engellemesine yardımcı oluyor. Saldırı, tüm kullanıcı hesaplarını ve yöneticileri otomatik olarak kilitleyen bir hesap kilitleme tehdidini engelliyor. Bu sayede 10 başarısız oturum açma girişiminden sonra hesaplar kilitlenerek korumalı hale getiriliyor.

İlgili haber: Windows 11 görev çubuğu yenileniyor

Microsoft’ta Güvenlik ve İş Başkan Yardımcısı David Weston, kısa süre önce bu yenilikleri Twitter üzerinden duyurdu. Weston’a göre, kilitleme politikaları, Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) ve diğer kaba kuvvet saldırı biçimlerini azaltmak için tasarlandı. Yeni özellik şu anda Windows 11 Insider Preview 22528.1000 sürümünde yer alıyor. Bu özellik Windows 10’da vardı. Ancak kullanıcıların politikayı manuel olarak etkinleştirmesi gerektiği için çoğu kullanıcı bu özelliği kullanmıyordu. Windows 11’de ise güncelleme bu güvenliğin otomatik olarak kullanılmasını sağlayacak.

Windows parola güvenliğini arttırıyor

Brute force saldırıları, kullanıcı kimlik bilgilerini elde etmek için milyonlarca parola kombinasyonu oluşturmak üzere tasarlanmış komut dosyaları ve uygulamalar kullanılarak gerçekleştirilir. Saldırganlar, oluşturulan algoritma ile şifreyi bulana kadar tüm kombinasyonları dener. Bu, işlem sırasında milyonlarca şifre girişimine neden olur. Doğru şifreyi bulmak için geçen süre, tahmin edebileceğiniz gibi, şifrenin uzunluğu ve kullanılan karakterlerle doğrudan ilişkilidir. Microsoft’un yeni özelliği, ilk 10 parola denemesinden sonra hesabınızı hızla kilitleyerek saldırının sonlandırılmasını sağlayacak.

Siber saldırıların iyice artış gösterdiği bu dönemde özelliğin geliştirilmesinin kullanıcıların açısından olumlu sonuçları olacağını söylemek yanlış olmaz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir