Birçok MacBook kullanıcısı bir voltaj sorunundan şikayet etmiştir: MacBook dokunulduğunda titrer.

Bazı kullanıcılar bu sorunu MacBook 12 “2016 ve MacBook Pro 13 2020” modellerinde yaşadı. Fişe takıp MacBook’unuza dokunduğunuzda, özellikle Trackpad’in solunda veya sağında ellerinizden veya parmaklarınızdan bir akım veya voltaj aktığını hissedeceksiniz.

M2 işlemcili MacBook Air ve Pro tanıtıldı

Duyduğunuz vızıltı değil, parmaklarınızı metal kasanın üzerinde gezdirirken hissedebilirsiniz. Bazı kullanıcıların dediği gibi “titreşim”, “parmaklarınızda karıncalanma” veya “Macbook dokunulduğunda titrer” de Mac’inize zarar vermez ama kullanıcıları rahatsız olabilir.

MacBook’um neden mikro titreşimler neden olur?

MacBook’ta yetersiz elektriksel topraklama nedeniyle “mikro titreşim” sorunu meydana gelebilir. AC adaptörlerinde ek elektrik topraklama kablosu bulunmadığından, şarj olurken Macbook’unuza dokunduğunuzda parmaklarınızın titrediğini hissedebilirsiniz.

Bu, güç adaptörünün nasıl tasarlandığının normal bir sonucudur. Şebeke ile adaptörün düşük voltajlı dizüstü bilgisayar kısmı arasında doğrudan güç kaynağı yoktur. İzole edici bir transformatör görevi gören izole edilmiş elektrik indüktörleri ile birbirlerinden tamamen izole edilirler. Bu, elektrik prizinin topraklanması ile dizüstü bilgisayar kasasının topraklanması arasında doğrudan bir güç bağlantısı olmadığı anlamına gelir.

Bu, metal kasaları nedeniyle mikro titreşim sorunu MacBook’lar için yaygın bir şikayettir. Plastik kasalı diğer dizüstü bilgisayarlar genellikle sorun olmaz. Apple kullanan birçok arkadaşımıza sordu ve hepsi bu mikro titreşimleri yaşadıklarını söyledi. Bazıları bunu MacBook’lar için “normal” olarak görüyor!

Bu elektriksel topraklama etkisi, kişisel ofisinizin (halılı veya halısız hangarlar…) ulusal standart voltajından ve ayarlarından da etkilenebilir. Tasarıma bağlı olarak, bu sızıntı şu anda iki veya üç yüz mikroamper ile sınırlıdır, bu da yeterince tehlikeli değildir, çoğu insan kendini rahat hissetmez. Ancak bazı durumlarda, özellikle vücudunuzun zeminle iyi bir bağlantısı varsa, biraz karıncalanmaya neden olabilir.

Tüm bunların nedeni, kaçak akım ve EMI ses bastırma arasındaki tasarım ayrımıdır. EMI miktarını azaltmak için filtre kapasitöründen çok az miktarda kaçak akım geçer. Kaçak akımın güvenli bir seviyede olduğunun doğrulanması, AC adaptör sertifika testinin bir parçasıdır.

MacBook mikro titreşim sorunu nasıl düzeltilir?

Geçmişte Mac dizüstü bilgisayarlar, güç adaptörü için topraklanmış iki pimli bir fiş ve topraklı üç pimli bir uzatma kablosuyla gelirdi ve “zırh”, normalde bir topraklama (üç pimli) uzatma kablosu kullanılarak çözülebilecek bir şeydir. . kordon. güç adaptörü ile. Ancak, Apple’ın artık bazı makinelerde üç pimli uzatma kablosu göndermediğini gördük. Amazon’dan topraklı bir fiş satın alabilirsiniz, ancak onu topraksız bir prize veya “sahte” topraklı bir prize takmanız farketmez.

AC adaptörünü bir elektrik prizine bağlamak için üç pimli bir kablo kullanın. Bu adaptörü ve Macbook’u topraklayacaktır ve titreşim sorununu yok edecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “MacBook mikro titreşim sorunu nasıl çözülür?”

  • Emre
    20 Temmuz 2023 at 22:46

    Elinizi duvara surun o hiz kaybolur her seferinde yapiyorum 😀