Google Haritalar’a yeni bir harita katmanı gelecek ve bu katman, harita üzerinde haritaya dayalı olarak hava durumu bilgilerini anında gösterecek. Google haritalar hava durumu dönemi başlıyor.

Google Haritalar’da arabayla gezebileceğinizi biliyor musunuz?

Nest Hub’lar ve en son yeni Pixel widget’ı gibi, Google Haritalar da artık Android ve iOS’ta hava durumu endeksi verilerini gösteriyor. İlk olarak geçen yıl tanıtılan bu özellik, arama çubuğunun ve öneri çubuğunun hemen altındaki yuvarlak düğmeyi tıklayarak erişilebilen yeni bir harita katmanı ekler. Yeşil hava kalitesi simgesi, toplu taşıma, COVID-19 bilgileri ve orman yangınlarının yanında sağ alt köşede yer alacak.

Android için Google Haritalar indir

iOS için Google Haritalar indir

Hava kalitesi katmanına girmek, Google Haritalar’ın mevcut görünümünü uzaklaştıracaktır. Çizgiler en geniş noktaların üzerinde görüneceğinden belirli bir alanı görmek için herhangi bir renk kodlu noktayı tıklamanız gerecek. Özellikle ilgili yer alan açıklama şu şekilde:

“Havanın ne kadar iyi (veya kötü) olduğunun bir ölçüsü olan Hava Kalitesi Endeksi’ni açık hava etkinlikleri için rehberlik etmek adına kullanabilirsiniz. Bilgilerin en son ne zaman güncellendiğine dair ve daha fazla bilgi edinmek için bağlantılar göreceksiniz.”

google haritalar hava durumu desteği verecek
google haritalar hava durumu desteği verecek

Google Haritalar’ın yeni özelliği tüm dünyada kullanıma sunulacak

google haritalar hava kalitesi verilerini de sunacak
google haritalar hava kalitesi verilerini de sunacak

0’dan 400+’e kadar tüm ABD bölgeleri için bir hava kalitesi endeksine sahiptir ve verilerin nereden geldiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için de bir bağlantı içeriyor. Yukarı doğru süpürme, yakınlarda hava kalitesi ölçüm bölgeleri oluşturacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Çevre Koruma Ajansı ve PurpleAir’den gelen veriler “koşulların daha hiper yerel bir görünümünü sağlayan ucuz bir sensör ağıdır.” Şu anda, Android ve iOS için Google Haritalar’daki hava kalitesi endeksi Amerika Birleşik Devletleri’nde yaygın olarak kullanılmaktadır. Dünya çapında özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için bilinmiyor. Bu arada, “yakınımdaki orman yangınları” için bir Google araması artık “yararlı yangın bilgileriyle birlikte hava kalitesi bilgilerini” gösterecektir. Google konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Önümüzdeki aylarda, Google Arama’daki hava kalitesi bilgilerimize ABD genelinde Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’nden (NOAA) duman verilerini de ekleyeceğiz.”

Google haritalar hava kalitesi ve Google Haritalar hava durumu güncellemesi ile önemli bir adım attı. Peki siz Google Haritalar’a gelecek olan bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir