Discord’un geçtiğimiz günlerde yayınladığı Parti Modu’nun işlemcilere aşırı yük bindirdiği ortaya çıktı. İşte tüm detaylar!

Discord donanım ivmesi nedir ve nasıl kullanılır?

Discord, uygulamanın 7. yıl dönümünü kutlamak için yeni bir kutlama moduna sahiptir, ancak CPU kullanımına önem veren biriyseniz, bu yeni eğlenceli özellik sisteminizi tüketebilir.

Parti Modu, gerçek kullanıcı avantajları olmadan tamamen kozmetik bir eklenti olarak uygulamaya eklenmişti. Bu moddayken tezahürat yapan kalabalıklar, konfetiler ve yazarken görünen bir kombo sayacı gibi bazı sesli ve görsel değişiklikler kullanılabiliyordu. Özelliğin tam zamanlı bir kullanımı yoktu ama kısa bir süre için kullanılması dikkat çekici olmakla birlikte kullanıcıların MySpace, Tumblr ve Bebo gibi eski sosyal medya platformlarında kullandıkları çeşitli özelleştirmeleri ve temaları anımsatıyordu.

Windows Discord indirmek için

Android Discord indirmek için
iOS Discord indirmek için

PC Gamer tarafından bildirildiği üzere, tüm konfeti patlamaları ve çeşitli parti temalı efektler, onu kullanırken kelimenin tam anlamıyla CPU’yu işgal ediyor ve bazı kullanıcılar CPU kullanımında %30’a varan artış söz konusu. Buda bu özelliğin bilgisayarların işlemcilerine aşırı yük bindirdiği ve çok kullanılması durumunda işlemciyi tüketebileceği anlamına geliyor.

Discord, sorun yaşayanlar için bazı önerilerde bulunuyor

Özelliği kullanmakta sorun yaşayanlar için Discord şu açıklamayı yaptı:

“Azaltılmış Hareket’i etkinleştirdiyseniz, Parti Modu ile çakışabilir. Bu ayarı Kullanıcı Ayarları > Erişilebilirlik > Azaltılmış Hareket’i Etkinleştir’e giderek ve açma/kapatma düğmesinin açık olup olmadığına bakarak kontrol edebilirsiniz. Lütfen Konfeti dâhil Parti Modu’nun belirli özelliklerinin buna bağlı olduğunu unutmayın. Bazı özellikler Azaltılmış Hareket’in etkinleştirilip etkinleştirilmemesine bağlı olarak devre dışı bırakılır.”

Parti modu yalnızca 13 Mayıs Cuma, 16 Mayıs Pazartesi günü etkindi. Ancak yine de deneyiminizi optimize edin veya kişiselleştirmek için farklı temalar ve eklentiler ile denemeler yapabilirsiniz. Kim bilir, belki Parti Modu gelecekte daha fazla kutlama için geri döner.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir