Bitcoin sıkıntılı geçen bir hafta sonunu geride bırakmanın ardından pazartesi günü de düşmeye devam etti. Haberin hazırlandığı saatler içerisinde 32.850 dolar civarında olan Bitcoin değeri son 24 saat içerisinde yüzde 5 oranında değer kaybıyla gündeme geldi. 

Bu, Bitcoin için art arda beşinci düşüş gününü gösteriyor. Aynı zamanda piyasa fiyatının, geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların yarı seviyesinin altına kadar indi. Üstelik söz konusu bu düşüş, Bitcoin’e özel bir durum değildir. İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum da hafta sonunun başlangıcından bu yana yüzde 5’i aşan düşüşle 2383 dolara kadar geriledi. 

Cuma gününden bu yana Bitcoin, 2022 yılının ilk birkaç ayı içerisinde 35.000 ile 46.000 Amerikan doları aralığından düşerek üç aylık yükselen trend çizgisinin de altına kadar geriledi. Analistler şu an için, fiyatlarda yaşanan bu düşüşün yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini gösteriyor. Çünkü Bitcoin’in değeri Temmuz 2021’de görülen son bir yıllık düşüş seviyesine kadar yaklaşıyor. Algoritma tabanlı bir kripto para yatırım platformu olan Mudrex’in CEO’su Edul Patel, Bloomberg‘e “Düşüş eğiliminin önümüzdeki birkaç gün boyunca devam etmesi muhtemel.” dedi ve Bitcoin’in 30000 dolar seviyesini test edebileceğini dile getirdi.

bitcoin hizlica dusmeye devam ediyor

Kurumsal ve profesyonel seviyede yer alan yatırımcılar, kripto para biriminin değişken yapısının üstesinden gelerek piyasaya hakim olmaya başladıkça, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatları giderek artan bir şekilde piyasayla beraber hareket etmeye başladı. Fortune’un belirttiği gibi, Bloomberg tarafından sunulan verilere göre Bitcoin’in 40 günlük S&P 500 kıyaslamasının rekor seviyedeki 0.82’de korelasyonu, yatırımcıları piyasanın daha güvenli alanlarına çekilmeye yönlendiren herhangi bir şokun, daha riskli teknoloji hisseleri ve kripto para birimlerini diğer varlıklardan daha kötü bir şekilde vurma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’in son birkaç gün içerisinde olan düşüşü, Kasım 2021’de fiyatının 69 bin dolara çıktığı boğa koşusunun tamamen tersine döndüğü şeklinde de yorumlar yapılıyor. Singapur merkezli kripto borsası Vauld’un CEO’su Darshan Bathija, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Yükselen enflasyon korkuları ışığında, çoğu yatırımcı riskten kaçınma yaklaşımı benimsedi, riski azaltmak için hisse senedi ve kripto satıyor.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir