Bu yazımızda, iPhone’unuz şarj olurken bile aniden kapanırsa yapmanız gerekenleri sıraladık.

iPhone’un genetik sorunlarından biri de şarj olduğunda bile aniden kapanması. Ne yazık ki, bu sorun birçok iPhone kullanıcısını rahatsız ediyor. Şarj seviyesi %40 ve üzeri olsa bile aniden kapanan cihazlardan şikayetçi olan kullanıcı sayısı oldukça fazla. Peki bu soruna bir çözüm var mı?

iPhone’um şarj olurken bile neden kapanıyor?

iPhone’da pilin kendisi bir sorundur ve kullanıcılar yalnızca günü düşük kapasiteli pille geçirmenin yollarını aramıyor; Cihazlarını şarj ederken de sorunlarla karşılaşıyorlar. Pil yüzdesi dolu olduğu halde cihazın kapanması kullanıcıları çıldırtır. Az sayıda kullanıcı bu durumla karşılaşsa bile görmezden gelmenin bir yolu olmadığını söyledik ve beklenmedik bir şekilde cihazları kapanan iOS kullanıcılarımız varsa deneyebilecekleri yöntemleri gösteren bir rehber yazı hazırlamak istedik. İşte iPhone’unuzun aniden kapanma sorunuyla karşılaştığınızda Apple Zorlu Center’a ya da Akasya’ya gitmeden denemekten zarar görmeyecek yöntemler.

Yazılım Güncellemeleri

Apple’ın yazılım güncellemeleri sadece yenilik sağlamakla kalmaz; Bunun performans ve kullanım süresini de etkilediğini biliyoruz. Son modellerde bile stabil dediğimiz iOS’ta cihazın veya çentikte ciddi hızlanma ve kullanım süresinin kısalması, yazılım güncellemeleriyle sık sık karşılaştığımız için alışık olduğumuz bir durum. Bu noktada pil sorunu donanımsal veya yazılımsal olabilir. Cihazınız için yeni yazılım güncellemelerini kontrol etmek için Menü Ayarlar – Genel – Yazılım Güncelleme’ye gidin. Yeni bir güncelleme görürseniz, güncelleme detaylarında “pil” anahtar kelimesini görmeseniz bile güncellemeyi hemen indirin ve uygulayın. Tabii ki, bu iOS’un kararlı bir sürümüdür. Herkese açık geliştirici sürümünü yüklediyseniz, hatalarla savaşacağınızı zaten kabul etmişsinizdir.

DFU Mod

DFU Mod, kurtarma modundan daha etkili bir mod olan sorununuzu çözebilir. iPhone’u kurtarma moduna geçirmek için telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. (iTunes otomatik olarak açılacaktır) iPhone bilgisayarınıza bağlıyken, Uyut/Uyandır ve Ana Sayfa düğmelerini aynı anda 10 saniye basılı tutun ve Apple logosunu gördüğünüzde bırakmayın; Kurtarma modu ekranını görene kadar basılı tutun (telefonda iTunes simgesi, bilgisayarda “iTunes, iPhone’u kurtarma modunda algıladı”). Bu noktada iTunes’un talimatlarını takip ederek iPhone’unuzu ilk günlerine geri götürebilirsiniz..

Pili Kalibre Etme

Pili kalibre etmek deneyebileceğiniz bir yöntemdir. Bu işlem için, pil tamamen boşaldığında (şarj seviyesi yüzde 0’a düştüğünde ve telefon otomatik olarak kapandığında) şarj seviyesi yüzde 100’e ulaşana kadar iPhone’unuzu şarj edin ve şarj olurken telefonu çıkarmayın veya kullanmayın.

iPhone’unuzun %100 şarj olduğunu gördüğünüzde, fazladan bir saat şarj olmasına izin verin. iPhone’unuzu normal şekilde kullanın ve ilk adımı tekrarlayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir