Tanıtılmasının ardından günden güne pek çok farklı özelliği ile konuşulan Windows 11 işletim sistemi indirmeye açıldı. Şirket yaptığı resmi lansman ile yeni dönem hakkındaki resmi süreçlere dair bilgiler paylaştı.

Sistem gereksinimlerini destekleyen tüm cihazlara kademeli bir şekilde Windows 11 işletim sistemi gönderilmeye başlanacak. Bu bakımdan kullanıcılar önümüzdeki günlerde sistem gereksinimlerini destekleyen tüm bilgisayarlarda ücretsiz bir şekilde Windows 11 güncellemesini alabilecek. Kullanıcılar için yepyeni deneyimler sunacak olan yeni işletim sistemi hakkında şirket tarafından yapılan açıklamalarda yepyeni bir dönemin başlayacağı özellikle vurgulandı.

“Z ve Alfa kuşağının kullanım alışkanlıklarına göre tasarlandı”

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin; “Bizi sevdiğimiz şeylere yakınlaştırmak amacıyla tasarlanan ve bilgisayarların hayatımızda her zamankinden fazla yer tutmaya başladığı bir dönemde kullanıma sunulan Windows 11, kullanıcıların daha üretken olmalarına katkı sağladığı gibi aynı zamanda daha yaratıcı olmaları için de ilham veriyor. Yeni Windows 11’in sadeleştirilmiş tasarımında ana ekranın Z ve alfa jenerasyonunun mobil kullanım alışkanlıklarını karşılayacak şekilde düzenlenmiş olması Windows 11’i önceki sürümlerden ayıran bir özellik. Bazen ofiste, bazen evde olacağımız yeni hibrit çalışma düzenimizde, Windows 11’i eşzamanlı olarak farklı cihazlar üzerinden yürüttüğümüz farklı işleri tek bir merkezden yönetmemizi kolaylaştıracak bir platform gibi konumlayabileceğiz.”  dedi. 

Windows 11 neler getiriyor?

Windows 11 işletim sisteminin yüklenmesi adına özel bir sayfa hazırlayan ve ISO dosyasının indirilmesine de imkan tanıyan Microsoft, böylece sıfırdan kurulum yapmak isteyenlere de seçenek yaratmış durumda. Kullanıcıların ISO dosyasını indirmeden önce sistem gereksinimlerini de mutlaka kontrol etmesi gerekiyor. Gereksinimler şöyle;

  • 1 GHz 64 bit çift çekirdekli
  • 4 GB RAM
  • 64 GB depolama alanı
  • 9 inç ekran (1366×768 çözünürlük)
  • UEFI Güvenli Önyükleme (Secure Boot)
  • TPM 2.0
  • DirectX 12 uyumlu grafikler / WDDM 2.x

Yukarıda yer alan sistem gereksinimlerinin karşılandığı tüm bilgisayarlarda Windows 11 işletim sistemi kolayca kurulabilir ve kullanılabilir. Yeni işletim sistemi ile dikkat çeken ve kullanıcıları cezbeden farklı değişiklikler bulunuyor. Açıklamalar ve tanıtımlarda yeni bir arayüz ile desteklendiği belirtilen Microsoft yeni işletim sistemi, böylece bugüne kadarki en farklı Windows tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sadece işletim sisteminde değil, mevcut tüm varsayılan uygulamalar ve özellikler dahi yeni tasarım ile harmanlanmış durumda. Bu bakımdan kullanıcıların yeni işletim sistemine geçiş yapması ile birlikte çok daha iyi bir deneyim elde edeceğini söyleyebilmek mümkün.

Yeni işletim sisteminde dikkat çeken bir diğer yenilik ise performans açısından iyileştirilmiş ve optimize edilmiş olması. Kullanıcılar geliştirilmiş kaynak yönetimi sayesinde işletim sisteminde daha az bellek kullanacak ve işlemci kullanımında da yüzde 37’ye varan bir düşüş yakalayabilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir