2022 genelinde e-ticaret dünyasında öne çıkacak trendlere yönelik yeni bir piyasa araştırması yapıldı. E-ticaret altyapısı alanın dikkat çeken markalarından birisi olan ikas tarafından gerçekleştirilen çalışmada, sosyal ticaretten blockchain teknolojisine kadar farklı trendlerin yıla damga vuracağı vurgulandı.

Sosyal ticaret 

E-ticarette sosyal ticaret döneminin 2022 yılında daha da etkin olması bekleniyor. Instagram ve Facebook gibi sosyal mecralar öncülüğünde alışverişlerin e-ticaret siteleri dışında gerçekleşmesi çok daha yaygın olacak. Bu eğilimde ödeme sistemleri gibi farklı entegrasyonların yapılması sosyal e-ticareti daha da cazip kılacak. 2021 yılında bu pazarın 51,2 milyar dolar olduğu belirtilirken 2022 yılında daha fazla büyüme bekleniyor. 2026 yılına yönelik yapılan tahminlerde ise 2,9 trilyon dolarlık bir pazarın ortaya çıkacağı düşünülüyor.

Blockchain teknolojisi

Bitcoin, Ethereum gibi kripto paraların yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması, e-ticarette de kendisine yer buluyor. Tesla gibi sektör öncülerinin şimdiden bu değişime ayak uydurduğu görülebiliyor bununla birlikte blockchain teknolojisi de özellikle 2022 ile birlikte e-ticarette yer bulacak.

D2C e-ticaret satışları

Doğrudan tüketiciye satış olarak kullanılan D2C ise gelişme içerisinde olan bir iş modeli. Son tüketici için daha cazip alışveriş seçeneği olarak değerlendirilen D2C, e-ticaretin uygun bir ortam sunması sayesinde 2022 itibariyle daha da yüksek seviyelere ulaşacak. Son araştırmalar göre sektör 2019 ile 2022 yıllarında yüzde 45,5 oranında büyüme kaydetti. 2022 beklentileri ise 151 milyar dolar.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir