Instagram uygulamasında öne çıkanlar özelliği kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen bir özellik.  Dünya’ nın en çok kullanılan sosyal medya uygulamasından birisi olan Instagram öne çıkanlar kısmını güncelleyerek sosyal medya kullanımında yeni bir özelliğin temelini atmıştı. Güncelleme ile gelen bu özellik ile kullanıcıların sevgisini kazanan uygulama kullanıcılarının beklentisi doğrultusunda gelişimine devam ediyor. Yayınladığı öne çıkanlar güncellemesi ile kullanım oranı 300 milyona yükselmesi uygulamanın yayınlanan güncellemeler arasında en çok kullanılan özellikler arasında yer etmiştir.

Öne Çıkanlar Özelliği Nasıl Kullanılır ?

Instagram’ ın başarılı güncellemesi ile birlikte kullanıcılarına sunduğu öne çıkanlar özelliği , ilk çıktığı günden farklı olarak birkaç değişiklikle değişime uğradı. Uygulanan değişiklikler ile tasarım kısmının da minimal değişime uyguladığı özellik, profilin sol kısmında yer alan “yeni” seçeneğine dokunulması ile gelen arşiv penceresinde yer alan paylaşımın seçilmesinin ardından kapak fotoğrafı belirleniyor. Kapak fotoğrafının seçiminin yapılmasının ardından paylaşıma bir isim verilmesi ile işlem tamamlanıyor.

 

Instagram öne çıkanlar görünmüyor sorunu

İnstagram kullanıcıları gelen öne çıkan özelliğini oldukça beğendi. Fazlaca ilgi gören bu özellik gelen yoğun ilgi ile bazı problemleri beraberinde getiriyor. Bu sorunlarla karşılaşılmasının ardından uygulama yöneticileri bu duruma bazı çözümler aramaya başladı ve bu bağlamda kullanıcılarına bazı çözüm önerileri sundu.

İlk olarak bu özelliğin görülmemesi durumunda kullanıcılar bu özelliği görebilmek için hesaplarından çıkış yapıp tekrar giriş yapmaları gerekiyor. Bahsettiğimiz durum sorunu çözmediyse uygulamayı kaldırmak ve bir daha kurulum yapılması gerekiyor.

Çözüm önerileri :

Instagram da öne çıkanlar uygulaması görülmediği takdirde giriş yaptığınız aletin saat ve tarihleri kontrol edilmesi gerekir. Buna bağlı olarak çoğu zaman kullanıcılar telefonları veya tabletlerinden tarih ve saat kısmı yanlış görülebilir. Bu da öne çıkanlar kısmının görülmemesine yol açan en önemli etkenlerden bir tanesi. Eğer kullanıcılar kendi aletlerinin tarihinde veya saatinde bir sorun mevcut değil ise instagram ‘ın önbelleği ve ayrıca verilerin temizlenmesi gerekir keza saat ve tarihten bir sıkıntı görülmediği zaman büyük olasılık ile önbellekte ve verilerde sorun vardır. Bu çözümler de işe yaramadığı takdirde bayilere başvurulması gerekir.

Instagram indir / Android

Instagram indir / IOS

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir