Dünyanın en popüler web tarayıcısı olan Google Chrome için verimli bir şekilde çalışmak için seçenekler oldukça fazla. Eğer çalışmalarınızda verimliliğinizi arttırmak ve daha kolay bir şekilde çalışmak istiyorsanız verimliliğinizi artıracak 5 Google Chrome ipucuna göz atabilirsiniz.

İşte verimliliğinizi artıracak 5 Google Chrome ipucu

Google Chrome’u metin düzenleyiciye dönüştürün

Hangi not uygulaması olursa olsun, yeni bir sekme ya da uygulama pencerenin açılmasını zorunlu kılar. Ancak bu konuda Google Chrome daha basit bir seçenek sunuyor. Hızlı bir şekilde not almak istediğinizde Google Chrome’u metin düzenleyici olarak kullanabilirsiniz. Bunun için yeni bir sekme açın ve data:text/html, <html contenteditable> kodlarını link çubuğuna yerleştirin. Daha sonra bu sayfada yer alan tüm metinleri kopyalayabilir, ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

Projeleriniz için güvenilir kaynaklar bulun

Yeni bir rapor ya da araştırma yaparken güvenilir kaynakların kullanılması oldukça önemli. Bu tür durumlarda da Google Chrome’dan yardım alabilirsiniz. Ancak çoğu zaman güvenilir kaynaklar Google arama sonuç sayfalarında yer almaz. Bu tür durumlarda ise yapılması gereken öncelikli işlem araştırmaları belirli kalıplar üzerinden gerçekleştirmektir. Bunun için aşağıdaki arama yapılarını kullanabilirsiniz. Anahtar kelime kısmına ise araştırmanız ile ilgili kelimelere yer verebilirsiniz.

site:*.gov “anahtar kelime”

site:*.edu “anahtar kelime”

site:*.org “anahtar kelime”

Ardından, “anahtar kelimeyi” alakalı bir arama terimiyle değiştirin.

Belirli bir web sitesini arayın

Güvenilir kaynaklardan bahsetmişken, ihtiyacınız olan bilgiyi almak için belirli bir siteyi baz almak istiyorsanız, Google arama bölümünden bu konuda destek alabilirsiniz. Belirli web siteleri için Google üzerinden arama yapmanın en kolay yolu, arama çubuğuna site:website.com + anahtar kelime şeklinde yazarak arama yapmaktır.

Doğrudan tarayıcınızın arama çubuğunda dönüşümler yapın

Birim dönüştürmek için çok sayıda web sitesi ve araç olsa da Google Chrome bu konuda çok daha pratik bir yol sunuyor. Ölçü birimleri gibi birbirine dönüştürülebilir birimler için işlem yapmanız gerekiyorsa, tarayıcınızın arama çubuğuna yazmanız yeterli. “5 Euro” gibi kurlar üzerinden dahi Google’dan destek alabilmeniz mümkün.

Belirli dosya türlerini bulma

Bazen belirli bir biçimdeki fotoğrafları veya belgeleri bulmanız gerekebilir. PDF için arama çubuğuna filetype:PDF yazabilirsiniz. JPG gibi farklı dosya türleri de Google’da desteklenmektedir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir