iPhone X'in Üretim Maliyeti Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

iPhone X'in Üretim Maliyeti Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-19 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz hafta ile beraber uzun zamandır beklenen yeni iPhone serisi akıllı telefonları görür olduk. Şirketin yeni iPhone 8 serisinden daha çok onuncu yıla özel çıkartılan iPhone X serisi dikkatleri çekti. Bu yeni iPhone X modeli teknik detaylarının yanı sıra sunduğu çerçevesiz ekran tasarım yapısı ile dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Modelin yurt dışı üzerinde 64 GB'ı 999 dolar ve 256 GB'lık versiyonunun ise 1150 dolardan satışa sunulacağı belli olmuştu. Şuana kadar çıkmış olan en pahalı iPhone modeli olan iPhone X için Apple'ın ilk çerçevesiz ekranlı akıllı telefon modeli oldu diyebiliriz.

Apple'ın bu ürünü üretim noktasındaki malzemeleri de değişmiş ve bu durum otomatik olarak fiyata da yansımıştı. Özellikle ekran tarafında Samsung cephesinde tedarik edilen OLED ekranlar bu noktada büyük bir etmen olmuştu. Şimdi ise iPhone X modelinin üretim maliyeti ortaya çıktı. İfade edilenlere göre OLED ekran için 120 dolarlık bir maliyet gerçekleşirken panellerin 80 dolar fiyat ile şirkete geldiği dile getiriliyor. Bu yeni OLED panellerin 45 dolarlık eski LCD'lere göre oldukça tuzlu olduğu dile getirilebilir. Ayrıca paslanmaz çelik kenarlar ve cam gövde ile beraber kasanın 53 dolar maliyete sahip olduğu söyleniyor.

Toplama bakıldığında ise iPhone X'in maliyetinin 412 dolar rakamına geldiği belirtiliyor. Bu söylenen rakamların sadece üretim fiyatı olduğunu göz önünde bulundurmak lazım. Çeşitli reklamlar ve tanıtımlara harcanan paralar ile cihazın fiyatının artması oldukça normal gözüküyor.





PAYLAŞ