iPhone İşlemcilerini Samsung Üretecek - Haberler - indir.com

iPhone İşlemcilerini Samsung Üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 14:00:06
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji pazarının iki köklü ve rekabet içerisinde olan şirketleri Samsung ve Apple zaman zaman bazı noktalarda ortak iş çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bir süredir iPhone işlemcilerinin üretiminde Samsung markası yer alıyordu. Apple ise taleplere hızlı cevap verebilmek adına hem Samsung hem de TSMC cephesinden işlemciler almaya başladı. Ancak her iki şirketin farklı işlemciler üretmesi performans farkları gün yüzüne çıkarttığı için Apple'a tepkiler yağdı. Bu durum sonrasında iPhone'un tek işlemci üreticisi TSMC oldu. Ancak ortaya çıkan son bilgiler doğrultusunda bu yılın Apple için işlemci üreticisi yine değişecek ve bu sefer sahnede Samsung olacak.

The Investor kaynaklı habere göre 2018 yılı ile beraber Güney Koreli şirket Samsung, Apple'ın yeni işlemci üreticisinin adı olacak. Bu sayede hem TSMC hem de Samsung'un üretmiş olduğu işlemciler Apple'ın iPhone modellerinde kendisine yer bulacak. Ancak yine iki şirket tarafından işlemci  üretiminin olması ortaya performans farklarını yeniden çıkarmaya sebep vermesi bekleniyor. Bununla alakalı daha önceleri kağıt üzerindeki rakamsal değerler ile işlemciler arasındaki pil performans farklarının olduğu ve değişkenlik gösterdiği ortaya çıkmıştı. Ancak bu farkların günlük kullanımda kullanıcılar tarafından fark edilmediği ve rahat bir şekilde kullanım ve performans sergilediği ifade ediliyor.

İki şirket tarafından Apple cephesine işlemci üretilmesi ile beraber daha fazla iPhone üretimi olabilecek ve bu sayede stok sorunları gibi problemler ortadan kalkmış olacak. Yeni iPhone serisinin üç versiyon ile ve OLED ekranlar ile gelmesi beklenirken bu sayede stok sıkıntılarının olmaması düşünülüyor. Henüz markalardan resmi bir açıklamanın gelmediğini dile getirelim.





PAYLAŞ