Fujitsu World Tour 2015 İstanbul'da Gerçekleşti - Haberler - indir.com

Fujitsu World Tour 2015 İstanbul'da Gerçekleşti

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-18 11:00:14
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Japon teknoloji devi Fujitsu'nun 25 bin kilometreyi aşan yolu kat ederek, 18 farklı ülkede 10 binden fazla katılımcıyı konuk ettiği Fujitsu World Tour 2015, 17 Eylül'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

'İnsan Odaklı İnovasyon: Hiper bağlantılı dünyayı deneyimleyin' sloganıyla gerçekleşen Fujitsu World Tour etkinliğinde katılımcılar yerli ve yabancı olmak üzere alanında uzman konuşmacıları dinleme fırsatı, örnek uygulamalar ile en ileri teknolojiyle üretilen Fujitsu ürünlerini deneyimleme şansı buldular.

Fujitsu'nun insan odaklı inovasyon anlayışıyla geliştirdiği ürünler arasında; kullanıcıların dokundukları görseli duyusal olarak hissetmelerini sağlayan Haptic tabletten, iris taramalı akıllı telefona, en gelişmiş biometrik doğrulama sistemlerinden iş hayatına kolaylık sağlayacak sunucu ve iş istasyonu çözümlerine kadar onlarca yeni ürün yer aldı.

Fujitsu - Selda Bağdat Bahadır

Moderatörlüğünü ünlü Radyo programcısı Geveze'nin yaptığı Fujitsu World Tour 2015'in açılış konuşmasını Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır yaptı. Günümüzde teknolojinin geldiği noktayı rakamlarla özetleyen Bahadır; ''İnsanlar, nesneler, bilgi, süreçler kısaca çevremizdeki neredeyse her şey artık birbirlerine bağlı. Birlikte değer yaratıyorlar ve geleceği oluşturuyorlar. Hayat büyük bir süratle değişiyor. İş dünyası, ticaret hayatı baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Küresel ticaret hacmi 2012 yılında 26 trilyon dolardı. McKinsey Raporu'na göre bu rakam 2025 yılında 85 trilyon doları bulacak. Yani yaklaşık üç buçuk kat artacak. Havayolu kullanan yolcuların sayısı son 40 yılda tam 10 kat arttı. İçinde bulunduğumuz 2015 yılı içinde mobil aboneliklerin sayısı ilk kez dünya nüfusunu aşmış durumda. Böyle bir ortamda hayatımıza yön veren en önemli kavram kuşkusuz hiper bağlantı. 2005 ile 2012 yılları arasında sınır ötesi internet trafiği tam 18 katına çıktı. 2014 yılında tüm dünyada satılan akıllı telefonların sayısı 1,3 milyarı geçti. Bunlara tabletleri, oyun konsollarını ve diğer elektronik cihazları eklediğinizde rakam 10 milyara ulaşıyor. Oysa henüz 2003 yılında internete bağlı tüm cihazların sayısı 1 milyarın oldukça altındaydı. Yapılan pek çok araştırma, 2020 yılında internete bağlı olacak nesnelerin sayısının 50 milyarı aşacağını ortaya koyuyor. Bir başka deyişle sadece beş yıl içinde beş katlık bir büyüme. Üstelik 2020'de internete bağlı nüfusun 6 milyar civarında olduğu düşünülürse kişi başına sekiz cihazdan fazlasından bahsediyoruz?'' açıklamasında bulundu.

Fujitsu - Ayman Abouseif

Bahadır'ın ardından sahneye çıkan Fujitsu Global, Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Ayman Abouseif ise; ''Biliyoruz ki birçok müşterimiz iş süreçlerini daha verimli hale getirebilecek özel bulut, süper bilgisayarlar ve yazılım başlıkları alanında çözümler arıyor. Biz de bu ihtiyaçlardan yola çıkıyoruz. Bugün ve gelecekte de inovasyonun ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürünler tasarlamak çıkış noktamız olacak'' diye konuştu.

Sektörün önde gelen isimleri 'Dijital Dönüşüm' panelinde bir araya geldi.

Borsa İstanbul CIO'su Adnan Metin, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, İBB Bilgi Teknolojileri CIO'su Hakkı Tok, Doğan Online İş Geliştirme Bölüm Başkanı Mutlu Erturan, Odeabank CIO'su Tayfun Küçük, Doğuş Teknoloji Genel Müdürü Tufan Alatan ve Intel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yalım Erişten 'Dijital Dönüşüm' konusunu tartıştı.

Fujitsu Dijital Dönüşüm Paneli

Etkinlikte; referans proje sunumları ile sektörün önde gelen kuruluşlarının, Fujitsu ürün ve hizmetleriyle iş yaşamlarında nasıl farklılık yarattıkları da aktarıldı.

Fujitsu'nun hayata geçirdiği bu etkinlik aracılığıyla tüm müşterilerinin bilişim teknolojileri kullanarak işlerini nasıl büyütebileceklerini aktarmayı amaçladıklarının altını çizen Fujitsu EMEA Bölgesi CTO'su Dr. Joseph Reger şunları söyledi: ''Günümüz hiper bağlantılı dünyası yaşamımızı ve iş hayatımızı dramatik bir biçimde değiştiriyor. Teknoloji iş yaşamının ve sosyal yaşamın her alanına girmiş durumda ve artık neredeyse her şey dev bir ağın parçası. Bu da çok büyük miktarda veri anlamına geliyor. Fujitsu, insanları bilişim teknolojilerinin yardımıyla bu bilgiyi kullanmak için akıl ve bilgiyle güçlendirmek için çalışıyor.''

Erdil Yaşaroğlu

Fujitsu World Tour 2015, konuk konuşmacı Karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun ''Mizahi Anlatımı ve Renkli Çizimleri ile Teknolojiyi Yeniden Keşfedin!'' başlıklı sunumunun ardından Candan Erçetin konseri ile etkinlik sona erdi.

Son olarak sizlere Fujitsu World Tour 2015'te sergilenen ürün ve çözümlerden kısaca bahsedelim;

Fujitsu İris Taramalı Akıllı Telefon

İris Taramalı Akıllı Telefon: Biyometrik kimlik doğrulama teknolojisinde dünyanın en güvenilir sistemlerini üreten Fujitsu, kullanıcının iris'ini okuyarak doğrulama yapabilen akıllı telefonu geliştirdi. Bu telefon kullanıcısını gözünden tanıyabiliyor.

Fujitsu Haptic Tablet

Haptic Tablet: Bize göre tablet sektöründe devrim yaratacak bir ürün olan bu tablet, kullanıcıların dokundukları görseli duyusal olarak hissetmelerini sağlıyor. Ekran görseline bağlı olarak kayganlık ve pürüzleri dokunmatik ekran üzerinden tecrübe etmelerine imkan tanıyor. Örneğin; bir para kasasının üzerindeki şifre düğmesini çevirdiğinizde, gerçek bir kasanın şifre düğmesini hissedebiliyorsunuz.

Fujitsu Lifebook S935

Fujitsu Lifebook S935: İçinde bulunan biyometrik sensör sayesinde şifre yazma devrini kapatan Fujitsu Lifebook ailesinin en yeni üyesi S935, kullanıcısını avuç içinden tanıyabiliyor. Buna ek olarak bu teknoloji bankacılık, finans gibi sektörlerde de yaygın olarak kullanılıyor.

STYLISTIC Q704 & V535 su geçirmez tablet: Suya dayanıklı bu teknoloji sayesinde her yerde her zaman her yerde kolayca kullanılabiliyor. Ayrıca Q704'ün 16 saate kadar kullanılabilir bataryası bulunuyor.

LIFEBOOK T725: Şirketlerdeki, finans ve devlet kurumlarındaki profesyonellerin beklentilerini karşılayan, notebook ve tabletin en iyi yönlerini bir araya getiren 2'si 1 arada. 31,8 cm (12,5 inç) yansıma engelleyici IPS ekranı kalem ve dokunmatik ile çeşitli girişleri destekliyor.

LIFEBOOK T725, LIFEBOOK E7 serisi ile port çoğaltıcı ve modüler bölme seçeneklerini paylaşarak paylaşımlı masaüstü ortamlarını destekliyor. TPM, parmak izi sensörü veya SmartCard okuyucu gibi üstün güvenlik özellikleri veri güvenliğini sağlıyor.

Fujitsu ATM Series 100

Fujitsu ATM Series 100: Dünya'nın en güvenilir biyometrik kimlik doğrulama sistemi olan Fujitsu avuç içi kimlik doğrulama sisteminin entegre edildiği Fujitsu ATM 100 Serisi ile kullanıcılar bankacılık işlemlerini artık daha güvenilir şekilde yürütebiliyor.

PalmVein Yiyecek - İçecek Otomatı: PalmVein ile çalışan yiyecek içecek otomatı biyometrik kimlik doğrulama sistemlerinin kullanılabileceği noktalara farklı bir örnek oluşturuyor.

Vespa HPC Cluster

Vespa - HPC Cluster: Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için, ince istemcisi sayesinde 16 kullanıcıya kadar 3D CAD sağlayan yeni masa üstü iş istasyonu ve simülasyon kümesi oluşturmak için sorunları ortadan kaldıran bir HPC cihazı.





PAYLAŞ