Artık Google Görsellerde Video Sonuçlarıda Gözükecek - Haberler - indir.com

Artık Google Görsellerde Video Sonuçlarıda Gözükecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-14 15:00:45
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google yapmış olduğu arama motoru algoritmaları ile kullanıcı deneyimini iyileştirmeye devam ediyor. Her yeni güncellemesi ile farklı yenilikler sunmaya devam eden Google bu noktada arama motoru bölümüne ve çıkan sonuçlara yoğun bir ilgi ve çalışma göstermeye devam ediyor. Şimdiki güncellemede ise Google'un getirmiş olduğu yenilik şuan için mobil cihazları kapsıyor diyebiliriz. Artık akıllı telefonlar üzerinden yapılacak olan bir görsel aramada sonuçlar bölümünde videoların görsellerinede yer verileceği duyuruldu. Kısacası artık görsel sonuçlarda videolarıda göreceğiz diyebiliriz.

Yeni arama sonuçları ile beraber videolarada yer verecek Google bu sayede videolar hakkındaki bilgileri de ön plana çıkarmak için böyle bir girişimde bulunduğu düşünülüyor. Bu yeni girişim ile beraber görsellerden oluşan trafiklerde artış ve dolayısıyla videolar için daha fazla bir trafik kaynağı oluşturacak alan olması bekleniyor.  Bu yeniliği ilk fark edenlerden birisi olan Aaron Bradley görsel arama sonuçlarında size bir video gösterildiğinde görsele tıklarsanız bu görselle ilişkili video bilgisi geliyor ve eğer tıklarsanız Youtube'da bu video açılıyor şeklinde bir ifadesi yer alıyor.

Bu sistemin sadece Google'ın servisi olan YouTube tarafından desteklendiği ifade edilirken bu sayede Google görseller alanından YouTube'a bir yönlendirme de yapılıyor diyebiliriz. Diğer video kaynakları doğru içerikler sunsalar bile Google'ın resmi sayfalarda sadece YouTube'u desteklediği biliniyor. İlerleyen zamanlarda YouTube haricinde bir başka video sağlayıcılarına da destek gelip gelmeyeceği bilinmezken şuan için bu değişikliğin mobil tarafta olduğunu ifade edebiliriz. Bakalım Google ilerleyen zamanlarda bu yeni mobil görsel arama yeteneklerini masaüstü versiyonuna da sunacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ