YouTube Para Kazanmak İçin Yeni Kurallar Belirledi


Google'a ait olan popüler video izleme platformu YouTube içerisinde binlerce yayıncı ve binlerce video barındırıyor. Bildiğiniz üzere YouTube yaptığı iş ortaklığı aracılığı ile yayıncılarına para kazandırıyor. Özellikle yüksek aboneye sahip YouTube kanalları, bu sistem üzerinden daha çok yurtdışında ciddi paralar kazanabiliyorlar. Şimdi ise YouTube cephesinden gelen haberlere göre daha çok reklam verenleri ilgilendirecek bir takım değişiklikler meydana geldi. İfade edilene göre içerik sahiplerinin para kazanmasını önleyebilecek bazı içerik yönetimi noktasında yeni kurallar getiriliyor. Birçok büyük şirket, bir süre önce reklamların nefret ve saldırgan ifadeler içeren videoların yanında gözüktüğünden ötürü reklam ağından çıkmışlardı.

Şimdi ise içerik sahipleri zararlı olarak gözüken videoların gelir getirmemesinden dolayı şikayetçiler. YouTube ise reklam verenlere reklamların gösterileceği içeriklerin yönetimi noktasında oldukça fazla kontrol sistemi vaat etmişti. Ancak içeirk sahiplerine videolarının gelir akışını canlı tutmak adına bazı gerekenleri anlatmıştı. Bu noktada ise içerik sahiplerine yeni talimatlar veren şirket 'reklam dostu' adı altında yeni püf nokta ve kuralları açıkladı. Reklam desteği alamayacak olan video kategorilerinin arasında ise aşağıdaki üç yeni seçenek daha eklendi.

Yeni kategorilerden ilk ikisi oldukça anlaşılır diyebiliriz. İkinci kuralda bahsedilen ise aile kavramına uygun olmayan içerikler diyebiliriz. Üçüncü kategori'de ise bir kurum veya kişiliğe oluşabilecek saygısız ifadeler içeren videolar diyebiliriz. YouTube söz konusu bu seçeneklere uyan bir video yayında olur ise, para kazandırmayacak ancak videoyu'da kaldırmayacak.