Yeni Windows 10 Güncellemesi İle Giden Özellikler


Microsoft tarafından yeni Windows 10 büyük güncellemesi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Şimdi ise şirket April Update güncellemesi ile beraber kaldırılan özellikleri yayınladı. Bugün itibariyle herkes tarafından indirilebilir olan Windows 10 Nisan büyük güncellemesi ile beraber Microsoft sistemde yer alan bazı özellikleri ve hizmetleri kaldırdı. Yeni bazı özellikleri ortadan kaldıran şirket bu listeyi yayınladı. İşte Windows 10 sürüm 1803 ile kaldırılan özellikler listesi;

Windows 10, sürüm 1803'ü güncelleştirdiğinizde, Dosya Gezgini, Denetim Masası veya Sorun Giderme'den Ev Grubu'nu göremezsiniz (Ayarlar> Güncelle ve Güvenlik> Sorun Giderme). HomeGroup'u kullanarak paylaştığınız tüm yazıcılar, dosyalar ve klasörler paylaşılmaya devam edecektir.

HomeGroup'u kullanmak yerine, Windows 10'da bulunan özellikleri kullanarak yazıcıları, dosyaları ve klasörleri paylaşabilirsiniz:

- Ağ yazıcınızı paylaşın

- Dosya Gezgini'nde dosyaları paylaşma

Ancak, Windows 10, sürüm 1803'ü yeni bir cihaza (veya temiz kurulum olarak) yüklerseniz, XPS Viewer'ı Uygulamalar uygulamasındaki Uygulamalar ve Özellikler'den veya Talep Üzerine Özellikler yoluyla kurmanız gerekebilir. Windows 10, sürüm 1709'da XPS Viewer'ınız varsa, ancak güncelleştirmeden önce el ile kaldırdıysanız, el ile yeniden yüklemeniz gerekir.

Bu özellikler ise artık geliştirilmeyecek: