Yeni Motorola Moto Z3 Play Modeli Tanıtıldı


Akıllı telefon pazarında bir türlü beklediği yükselişi sergileyemeyen Motorola cephesinden eni modeller görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise yapay zeka destekli, çift kameralı yeni Motorola Moto Z3 Play cihazı tanıtıldı. Bu yeni cihaz sunmuş olduğu ince çerçeveler ile şık bir görünüm yakalarken, güçlü özellikleri ile de dikkat çekmesi bekleniyor. Piyasada yer alan Moto Z Play serisinin devamı niteliğinde olan bu yeni model önemli detaylar ve yeniliklere sahip durumda. Baktığımız zaman cihazda 6.01 inçlik Super AMOLED 1260 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekran kullanılmış durumda. Model kasa çerçevesi tarafında ise 6000 serisi bir alüminyum çerçeve kullanıyor.

Gorilla Glass 3 ekran korumasına sahip olan modelin arka yüzeyinde ise kavisli 2.5D cam yapısını görüyoruz. Ekran tarafında önceki modellere göre oldukça inceltilen bu yeni cihazın yüzde 80 civarlarında ekran-kasa oranı yer aldığı ifade ediliyor. Donanım tarafına gelecek olursak bu yeni modelde özelleştirilmiş çekirdeğe sahip Snapdragon 636 işlemci setini görüyoruz. 4 GB RAM ve 32 ile 64 GB dahili depolamanın yer aldığı modelde ayrıca hızlı şarj destekli 3000 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Diğer yandan şirket modeli alan ilk müşteri kısmına ise 2000 mAh'lik Moto Mod batarya setini hediye ediyor.

Devam edecek olursak 12 megapiksellik F1.7 diyafram değeri ile beraber 5 megapiksellik bir ikinci kamera cihaza eşlik ediyor. Portre modunun da yer aldığı modelin ön yüzeyinde 8 megapiksellik kamerayı görüyoruz. 4K 30 FPS değerinde video kaydı gerçekleştirebilen cihazda Google Lens yapay zeka uygulaması da bulunuyor. Bluetooth 5.0 desteği ile beraber USB Type-C portuna da sahip olan model kutu içerisinden Android 8.1 işletim sistemine sahip olarak geliyor. Ayrıca modelde Face Unclock adlı yüz tanıma sistemi de bulunuyor. Yeni Moto Z3 Play modelinin 499$ başlangıç fiyatı olacakken kısa zaman içerisinde modeli satışa sunulması bekleniyor.