Yeni iPad Modelleri Çok Yakında Geliyor


Geçtiğimiz ayda düzenlenen Dünya Mobil Kongresi 2017 ile Samsung, Sony, Asus gibi cihazlar yeni modellerini tanıttılar. Birçok markanın birçok yeni akıllı telefonu o etkinlik kapsamında kullanıcılara boy gösterdi. Durumlar böyle olurken gözler henüz yeni cihazlarını görmediğimiz teknoloji devi olan Apple'a çevrilmiş durumda. Akıllı telefon noktasında iPhone 8 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ederken, önümüzdeki zamanlarda düzenlenecek olan etkinlik kapsamında ise tablet tarafındaki yeni iPad modelleri görmemiz mümkün olacak. Analitik firması olan Fiksu tarafından verilen bilgilere göre ise Apple dört yeni tablet modelini şuan test ediyor. Test halinde olan bu modeller 7.1, 7.2, 7.3 ve 7.4 isimlerini taşımaktalar.

Yeni iPad modellerinin teknik bölümüne bakacak olursak, işletim sistemi olarak ya iOS 10.3 Beta olması yada iOS 11 olması bekleniyor. Çok yakında tanıtılacak olan bu yeni iPad modelleri ise Apple analistlerine göre piyasada bulunan 9.7 inç ve 12.3 büyüklüğündeki iPad Pro modellerinin güncellenmiş versiyonu olması bekleniyor. Yeni cihazlar üç farklı versiyondan oluşacak ve bunlar 9.7 inç, 12.9 inç iPad Pro ve son olarak 10.5 inçlik yeni bir iPad Pro modeli olacak. Ayrıca belirtilene göre yeni iPad Pro 10.5 inç cihazı çerçevesiz ekran yapısı ile dikkat çekmekte.

Ayrıca 10.5 inç büyüklüğündeki iPad Pro modelindeki ekran piksel çözünürlüğü tıpkı iPad Pro 12.9 inçlik modelde olduğu gibi 2732x2048 değerlerine sahip olacak. Tabletteki piksel yoğunluğu ise iPad mini modeli ile eş değer olacak. 9.7 inç'lik iPad Pro cihazında 264 ppi piksel yoğunluk değerinin olduğunu ve 10.5 inçlik modelde ise 324 piksel yoğunluk değerinin olduğu belirtiliyor. Yeni 12.9 inçlik ve 10.5 inçlik modellerde A10X işlemcisinin cihazlara güç vermesi beklenen teknik özellikler arasında bulunmakta. Son olarak resmi bilgiler gelene kadar beklenen özelliklerin bu olduğunu belirtelim.