Yeni Apple A12 İşlemcisi Hakkında Yeni Detaylar


Tayvan kaynaklı dünyanın en büyük iletken üreticilerinden birisi olan TSMC, Apple'ın yeni iPhone modellerine kullanacağı 7nm teknolojili A12 işlemci serisinin üretim sürecini hızlandırdığını belirtti. Yeni dönem ile beraber 7nm işlemciler için 50 farklı tasarımın olacağı ifade edildi. Akıllı telefonlar her ne kadar üzerlerinde yazan üretici markaya ait olsalar bile içerlerinde yer alan donanım parçaları birçok üretici marka tarafından üretiliyor. Bu noktada işlemci, ekran ve çeşitli donanım detayları Apple tarafından farklı üreticilere yaptırılıyor. Bunlardan birisi olan ve işlemci tarafında öncü olan TSMC şirketi tercih edilmiş durumda.

7 nanometrelik işlemci mimarisi tarafında araştırmalarını bitiren ve üretime geçiş yapan TSMC bu noktada önceliğini Apple'ın yeni nesil iPhone serisinde kullanacağı A12 işlemcilerini üreterek başlamış durumda. TSMC CEO'su CC Wei yaptığı açıklama ile Apple'ın A12 işlemcilerinin üretim sürecini hızlandırmaya başladıklarını ifade etti. Ayrıca şirket Nvidia, AMD ve Qualcomm gibi 20 farklı şirket için ise 7 nm çipler üretecek. Bu yeni üretim çipler yüksek bir ihtimalle 2019 yılında piyasada olacak olan cihazlar ile beraber gelecek. Yıl sonuna kadar 50 farklı 7 nm işlemci tasarımı yapacak olan TSMC şirketi bu noktada yapay zeka, GPU ve kripto para madenciliği için sistemler ve 5G çipler üretecek.

2018'in üçüncü çeyreği ile beraber önümüzdeki sene pazarda olacak cihazlar hakkında daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor. Diğer yandan Eylül ayında karşımıza gelecek olan yeni iPhone modeller için A12 işlemcilerinin yüksek bir ihtimalle yer alması bekleniyor. 2019 yılı takviminde ise işlemci üreticileri tarafından 5 nanometre teknolojisine geçiş yapılması beklentiler arasında bulunuyor.