Yeni AirPods ve AirPower'ı 2019'da Göreceğiz


Apple’ın yeni nesil iPad Pro tablet serisinin yakın zamanda gelmesi beklenirken düşük bir ihtimal doğrultusunda yeni iPad mini 5 modelinin de sunulması bekleniyor. Ünlü Apple analisti olan Ming-Chi Kuo’ya göre Apple’ın yeni ürünleri için bir hazırlıkta olduğu ifade edildi. Apple geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. Bu iPhone cihazları haricinde tablet ve çeşitli aksesuarların gelmesi beklenmiş ancak beklenen olmamıştı. 2018’deki işleri henüz bitmeyen şirketin 30 Ekim tarihinde yeni nesil iPad Pro 2018 modellerini sunması bekleniyor. Apple ürünleri hakkında doğru analizler ve tespitler yapan isim Ming-Chi Kuo’nun iPad Mini 5 ve AirPods gibi yeni cihazların da sunulacağı ortaya ifade edildi.

Yeni Nesil iPad Mini 5 ve AirPower

Diğer yandan analiste göre geçtiğimiz yıl tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan ancak piyasaya sürülmeyen kablosuz şarj istasyonu olan AirPower’nda 2018’in son çeyreği ile beraber sunulması bekleniyor. AirPower şarj istasyon cihazı geçtiğimiz yılın iPhone X ve iPhone 8 ailesi ile beraber tanıtılması bekleniyordu. Ancak yeni beklentilere göre bu cihazın 2019’un ilk çeyreği ile beraber satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca yeni nesil AirPods kablosuz kulaklıkların da yine aynı dönemde satışa çıkması iddia ediliyor.

Apple’ın iPad Mini serisini sonlandırması beklenirken şimdi ise yeni bir iPad Mini 5’in gelmesi Kuo tarafında ifade ediliyor. İddia edilene göre şirketin beşinci nesil bir iPad Mini üzerinde çalışmaları sürse de Apple’ın bu modeli ancak Mart ayı etkinliği ile beraber tanıtması düşünülüyor. Yeni iPad Mini 5’in ise özellikler tarafında Pro seviyesinde olması beklenmiyor. Bu noktada genel tasarım benzerliği ile beraber A8 işlemcili varolan modele göre daha güçlü bir iPad Mini modeli bizleri bekliyor olacak.