Xiaomi Mi 6 İçin Android 9 Güncellemesi Yayınlandı


Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin 2017 yılının Nisan ayında tanıttığı ve iki yıldır da piyasada olan Xiaomi Mi 6 modelli akıllı cihazı gücünü Snapdragon 835'ten almaktadır. Android Pie güncellemesi ile güçlenen akıllı cihazların listesinde Xiaomi Mi 6'da yer alıyordu. Sonunda Xiaomi Mi 6 için de Android Pie güncellemesi resmi olarak yayınlandı. Geçtiğimiz ay içerisinde Xiaomi'nin güncelleme takvimini incelemiştik. Güncelleme takviminin içerisinde Xiaomi Mi 6'nın yılın ikinci çeyreğinde Android Pie güncellemesini alacağı bilgisi yer alıyordu. Takvimde yer alan bilgilerin doğruluğunu bugün çıkan haber ile kesinleştiriyoruz. Yılın ikinci çeyreğinin gelmesi ile beraber Xiaomi Mi 6'ya Android Pie Beta sürümü sunuldu.  

Xiaomi Mi 6 Android Pie Beta yayınlandı

Android Pie Beta güncellemesi 1.5 GB olup güncelleme MIUI 10 9.4.22 sürümü ile geliyor. Bu nedenlerden dolayı Android Pie güncellemesi Xiaomi Mi 6'ya geldiği anda tasarımsal olarak çok büyük değişikler sunmayacak. Xiaomi Mi 6 modelli akıllı cihaza gelen Android Pie güncellemesi cihazın içerisinde büyük tasarımsal değişiklikler sunmuyor. Güncelleme geliştirici firma tarafından sunulduğu için kullanıcıların sürümü kendilerinin yüklemesi kesinlikle önerilmiyor. XDA'da yer alan bazı geliştirici firmalar Android Pie Beta güncellemesini akıllı cihazlara yükledikten sonra cihazları yeniden başlatamadıklarının bilgisini verdi. 

Xiaomi Mi 6 hakkında hatırlatma

Bir kaç yıl önce hayatımıza girmiş olsa da güncellemesi ile hala ses getiren Xiaomi Mi 6, özellikleri ile 2017'den bugüne hala birçok tüketici tarafından tercih ediliyor. Yüksek donanımlı özelliklere sahip olan Xiaomi Mi 6, tasarımı ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran bir üründür. Sade ve şık bir tasarım ile karşımıza çıkan Mi 6'nin 4 tarafı da camla kaplı bir şekilde tasarlanmıştır. Bu akıllı cihaz piyasaya girdiği günde kendi alanında akıllı cihazlar arasında devrim yapmayı başarmıştı. Cihazın en sevilmeyen özelliği ise 3.5 mm. jak girişinin yer almamasıdır. 

5.15 inçlik bir ekran özelliğine sahip olan Xiaomi Mi 6, 1080 x 1920 çözünürlüğe sahip olup 428 piksel gücü ile karşımıza çıkıyor. Cihazın ekran renginin oldukça çeşitli olup son derece canlı bir şekilde kullanım sunmaktadır. Xiaomi Mi 6'nın ekran özelliklerinden bir diğeri ise, 1 nitlik ultra karanlık ışık teknolojisi üzerine kurulmuş olmasıdır. Bu özellik mavi ışığın etkisini azaltacak güce sahip olup kullanım esnasında kullanıcıların göz sağlığını koruyacak özellikler sunmaktadır. 600 nit parlaklık seviyesi sayesinde akıllı cihazınızı gün ışığında kullanırken de canlı ve görülebilir bir ekran elde edebiliyorsunuz. Gerek özellikleri gerek tasarımı ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Xiaomi Mi 6, çıktığı günden u yana oldukça başarılı bir çizgide ilerlemektedir. Cihazın en dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri ise çift SIM kart desteğine sahip oluyor olmasıdır. Şimdi ise cihazı güçlendiren Android Pie güncellemesi ile karşı karşıyayız.