Windows Media Player çalışmıyor hatası nasıl çözülür?


Geliştirme ve güncellemeleri Microsoft tarafından yapılmayan ve eski bir sürüm olmasına rağmen kullanımı yaygın olan Windows Media Player hatalarında birkaç çözüm sorunun giderilmesinde etkilidir. En sık yaşanan sorunların başında ise kütüphaneye dosya ekleyememe yer almaktadır. Windows 10 işletim sisteminde Groove Müzik ya da Filmler ve TV olarak adlandırılan uygulamalarıyla yoluna devam eden Microsoft için Windows Media Player çok fazla önemsenmese de pek çok işletim sisteminde yerleşik olarak bulunduğundan dolayı Windows Media Player kullanımı yaygındır.

Windows Media Player’da kütüphaneye müzik nasıl eklenir?

Windows Media Player’da medya ekleme hatası yaşandığında aşağıda yer alan adımları takip ederek öncelikle işlemleri uygun bir şekilde yapmaya çalışmalısınız. Uygulamadaki kütüphane özelliği, her açılışta içeriklere kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlar. Bu bakımdan öncelikle dinlenmek istenen şarkıların tek bir klasör altında toplanması gerekir. Ardından Windows Media Player açılarak kütüphane bölümünde kitaplıkları yönet seçeneği ile müzik seçimini yapın.

Ardından ekranda açılacak ekle seçeneğini seçerek oluşturulan klasörü seçebilirsiniz. Böylece uygulama tarafından ilgili tüm müzikler kütüphaneye eklenecek ve dinlenebilir hale gelecektir. Çoğu zaman kütüphane ekleme adımlarında müzik seçimi yapılmadığından dolayı resim ya da video olarak yapılan seçimler nedeniyle müzik eklenemez. Müzik eklenmek istendiğinde mutlaka müzik seçilmelidir.

Dosya türlerini karıştırmayın

Windows Media Player çalışmıyor hatasında en sık yapılan hatalardan birisi de farklı formatlardaki içerikleri bir arada tutmaktır. Video, şarkı, belge dosyaları gibi faklı dosyaları bir arada tutmak, uygulamanın tutarsız çalışmasına ya da hiç çalışmamasına yol açabilir.

Klasörü değiştirme

Windows Media Player çalışmasında mevcut kütüphane yapılandırmasında hatalar meydana geldiğinde de uygulama çalışmayabilmekte. Bu nedenle bozuk klasör yapılandırmasını düzeltmek adına yeni bir klasör tanımlanması yapılması önerilir. Yeni bir klasör oluşturarak yukarıda yer alan adımları takip edebilir ve müzikleri yeniden tanımlayabilirsiniz.  

İşletim Sistemini Güncelleme

Windows Media Player çalışmasında sistemdeki farklı uygulama ve ayarlar engel olabileceği gibi güncel bir işletim sistemi sorunun çözümünde etkili olabilir. Bu nedenle öncelikle işletim sistemi güncellenmelidir.  Güncelleme ile birlikte bilgisayarın yeniden başlatılması halinde Windows Media Player açılarak sorunun giderilip giderilmediği kontrol edilmelidir.