WhatsApp'a Face ID ve Touch ID Desteği Gelebilir


Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için yenilikler doymak bilmiyor. Şimdi ise şirket uygulamaya Face ID ve Touch ID destekleri getirmek için geliştirmelerini sürdürüyor. Yeni büyük güncellemesi ile beraber kullanıcılarına birçok yenilik sunmayı hedefleyen WhatsApp, iOS kullanıcılarına ise güvenlik seçeneği tarafında Face ID ve Touch ID destekleri getirmeyi düşünüyor. Son dönemlerde uygulamanın birçok yenilik üzerinde çalıştığı bilinirken, kullanıcı arayüz yenilikleri, sesli mesajlar ve karanlık tema gibi dikkat çekici maddeler başlıca yer alıyor. Diğer yandan ise uzun süredir beklenen ve kullanıcılar tarafından istenen Touch ID ve Face ID detayları ortaya çıktı.

WhatsApp Face ID

Her iki desteğinde şuan için geliştirme aşamasında olduğu ve güncelleme ile bu özellikler sunulsa dahi bazı sıkıntılar ortaya çıkması bekleniyor. Güncelleme ile bu özelliklere sahip olan kullanıcılar gizlilik ayarları üzerinden Face ID veya Touch ID desteğini aktifleştirmeleri gerekiyor. Bu güvenlik seçeneği ile beraber artık WhatApp’a her girdiğinizde sizden aktif ettiğiniz güvenlik onayını isteyecektir. Touch ID veya Face ID’nin esnada aktif olmama durumunda ise iPhone kilit kodunuz ile uygulamaya giriş yapmak yine mümkün olacak.

Apple’ın gizlilik şartları gereği ise parmak izi ve yüz bilgileriniz WhatsApp ile paylaşılmayacak. Gözüken ilk detaylar iOS işletim sistemine sahip iPhone kullanıcıları için oluyor. Şuan için Android tarafında bu gibi yeniliklerin gelmesi pek beklenmiyor. Ancak ilerleyen dönemlerde geliştirmeler ve güncellemeler ile beraber bu söz konusu yeniliklerin Android cephesine de sunulması bekleniyor. Bildiğiniz üzere son olarak bildirim üzerinden video ve resim izleme özelliği ile beraber WhatsApp durum yanıtlama tasarımında bazı yeniliklere gidilmişti.

Uygulamalara şifre katan kullanıcıların bir hayli beğeneceği bu yeni güvenlik seçeneklerinin şuan için geliştirme aşamasında olduğu ve yakın zamanda güncelleme ile sunulacağı bekleniyor.