WhatsApp 2018'de Bu İki Sistem İçinde Desteğini Kesiyor


Yeni nesil platformlar görmeye devam ederken, dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından eski sistemlere olarak destek kesilmeye devam ediliyor. Eğer hala Windows Phone 8.0 ve BlackBerry OS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınız var ise bu durum tamda sizi ilgilendiriyor diyebiliriz. Yapılan resmi açıklama ile 2018 ile beraber yani 31 Aralık 2017'den sonra uygulama Windows Phone 8.0 ve BlackBerry OS için verdiği desteği kesiyor. Bu desteğin kesilmesi ile beraber bu kullanıcılara güncelleme verilmeyecek ve zamanla mesajlaşma özelliği devre dışı kalmış olacak.

Şirketin sürekli geliştirerek yeni özellikler kazandırdığı WhatsApp uygulaması bu noktada kullanıcı güvenliği içinde yeni sistem ve platformlara geçilmesini öneriyor. Bu noktada Windows Phone gibi eski sistemler güncelleme almadıklarından ötürü çeşitli güvenlik açıkları barındırabiliyorlar. WhatsApp ise güvenliği ön planda tutarak bu cihazlar için bir süre sonra desteğini kesmek zorunda kalıyor. Normal şartlarda WhatsApp'ın bu iki platform için desteğini 2017 yılının ortalarında keseceği açıklanmıştı.

Ancak kullanıcılara biraz daha süre veren şirket bu tarihi son olarak 31 Aralık 2017 olarak belirledi. Eğer sizde BlackBerry OS yada Windows Phone 8.0 sistemine sahip bir cihaz kullanıcıysanız bu noktada artık güncel bir platforma geçiş yapmanızı öneririz. Yakın zamanda tarih olacak bu sistemler yerine güncel Android yada iOS platformuna sahip bir cihaza geçişinizi yapabilirsiniz.