Twitter'ın Arayüzü Facebook'a Benzeyecek


Kısa bir süre önce kademeli bir şekilde yeni arayüzünü kullanıcılara sunan Twitter, bu defa tasarımını baştan aşağı yenileyeceği ve bu yeniliği test etmeye başladığı dedikoduları yayılmaya başladı.

Bilindiği üzere çok kısa bir süre önce yeni tasarımını yayına alan Twitter, kademeli olarak tüm hesapları yeni tasarım ile buluşturmuştu. Yeni tasarımdaki en büyük değişiklik ise görsellerin büyümesi ve Twitter web uygulamasının mobil sürüme benzer bir yapıya sahip olmasıydı. Henüz kullanıcılar şu an ki tasarıma daha alışamamış durumdayken Mashable'nin yayınladığı habere göre Twitter, tasarımını baştan aşağı yenileyerek arayüz testlerine başlandığı iddiası yer alıyor.

Haberde paylaşılan görsele baktığımızda; Facebook'dan esinlenilmiş gibi duran tasarımda görsellerin daha büyük bir hal aldığını ve profil sayfalarının tamamen değiştiği de görülmekle beraber header alanının daha geniş yapıya sahip olduğunu ve Facebook'taki gibi kapak görselinin olduğu alanın genişlediği ve sol tarafta yer alan 'Kimi Takip Etmeli' ile 'Trending Topic' bölümlerinin ise yer değiştirdiği görülüyor. Bu bölümün hemen altında bulunan tweet'ler, takip edilenler, takip edenler ve favori gibi alanların sekmeler halinde tasarlandığı ve tweet'lerin farklı boyutlara sahip kutular şeklinde aşağıya doğru sıralandığını da görebiliyoruz.

Üst menü tasarımında herhangi bir değişikliğin yapılmadığı görülen yeni arayüzde profil sayfalarındaki sol menüde bulunan ve kullanıcıların profillerinin detaylı bilgilerinin bulunduğu alan daha düzgün bir hale getirilmiş olmakla beraber profil sayfalarının kapak fotoğrafları alanının sağ alt köşesinde kullanıcıların üye olduğu tarihinde bulunması yeni yapılan değişiklikler arasında bulunuyor.

Editör Notu: Geçtiğimiz günlerde tüm kullanıcılara açılan yeni arayüz testlerinin 3 ay gibi bir sürede tamamlandığını düşünürsek, yeni gelecek olan tasarımın önümüzdeki bir kaç ay içerisinde tüm kullanıcıların profillerinde görebileceğimizi tahmin ediyorum.