Türk Telekom Milli Klavye Uygulaması Tambu'ya arama motoru ekleyecek


2017 yılında kurulan Tambu, milli klavye uygulaması özelliği ile 6.6 milyon indirme sayesine ulaştı. Uygulamanın en çok dikkat çekici yanı ise özel olarak oluşturulmuş ve milli değerlerin olduğu temalar ve GIF'ler 68 milyon kez indirilmiş. Uygulamayı daha da ileri boyutlara taşımak isteyen Türk Telekom, uygulamaya lokasyon bazlı entegrasyonlar ve arama motoru eklemeyi planlıyor. Güney Kore menşei olan Samsung ile bir anlaşmaya varan Türk Telekom, Samsung telefonlara Türk Telekom'a ait sim kartı takıldığı zaman Tambu Uygulması otomatik olarak telefona yüklenecek. Bu özelliği barındırmak için OMC teknolojisinden yararlanacağını vurgulayan Samsung, alınan karardan memnun olduğunu açıkladı.

En yakın rakibinin 3 katı kadar indidirliyor

Uygulamanın indirme oranlarının çok yüksek olduğunun altını çizen Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, "En yakın rakibinin 3 katı kadar indirilen Tambu, ülkemizde en çok indirilen klavye uygulaması oldu ve halkımız tarafından oldukça hızlı bir şekilde benimsendi. Bugün, lansmanından bir yıl sonra 6,6 milyon indirilme sayısına ulaşmış olması ve dünya nüfusunun neredeyse 3 katı kadar etkileşim yaratmış olması gurur verici." İfadelerini kullandı.

Artık gelir elde edilebilecek

Arama motoru özelliği sayesinde gelir elde edeceğini  vurgulayan Ramazan Demir konuşmasına şöyle devam etti; 'Önümüzdeki dönemde TAMBU'ya ekleyeceğimiz arama motoru ile kullanıcılar aradıkları GIF'lere, emojilere ve hareketli çıkartmalara daha hızlı ulaşabilecek. Ayrıca, kullanıcıların günlük internet ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayabilmeleri için de yeni işbirliklerine gidiyoruz; çok bilinen bazı internet sitelerini TAMBU'dan erişilebilir hale getiriyor, lokasyon bazlı arama imkanını geliştirerek TAMBU'dan çıkmadan pek çok ihtiyacın giderileceği bir ortam yaratıyoruz. Bize özel, yenilikçi bir yaklaşımla yapay zekayı kullanarak kişisel sözlüğü geliştiriyor, sunduğumuz içeriği iki katına çıkararak kullanıcıların duygularına tercüman olmaya devam ediyoruz."