Telegram Beklenen Özelliğe Kavuşuyor !


Telegram Nedir?

Telegram, çoklu platform desteği sunan bir anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır.

Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur. Ağustos 2013'de yayın hayatına başlamıştır. Kullanıcılar birbirleri arasında metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, sticker ve 1,5 GB'a kadar dosya paylaşımı yapabilmektedirler.

Akıllı telefonlarla birlikte artık vazgeçilmez hale gelen mesajlaşma uygulamaları, kısa mesajların yerini aldıktan sonra, art arda arama özelliklerini de üstlenir oldular. Bu alanda popüler uygulamalardan birisi olan Telegram için de kullanıcılar tarafından beklenen, yepyeni özellikler müjdelenmiş durumda.

Telegram için sesli ve görüntülü arama ile özel temalar yolda!

Telegram masaüstü sürümü özel temalar özelliğini yakın zamanda almış durumda. Bu duruma baktığımızda mobil uygulama için de özelliğin gecikmeyeceğini düşünebiliriz.

Şifrelenmiş sesli ve görüntülü aramaları içinse, 2015 Nisan'ında Telegram tarafından atılmış olan bir tweet akıllara geliyor. Şirket, bu Teknolojiyi çoktan geliştirdiğini ancak bir öncelik olarak görmediğini ifade etmişti.

Telegram CEO'su Pavel Durov, kullanıcılardan gelen talepleri göz ardı etmeyerek yakında özel tema ve sesli arama özelliklerini de uygulamaya dahil edeceklerini paylaştı. Öte yandan Telegram için bu önemli özelliklerin ne zaman sunulacağı konusu şu an için muallakta.

Telegram'ın Facebook Messenger, WhatsApp, WeChat gibi ciddi rakipleri, bu özellikleri kullanıcılarına sunmaya başladı bile.

Sesli ve görüntülü arama anlamında biraz geciken şirketin, bu anlamda pazar payını kaptırmamak üzere biraz daha acele etmesi gerekiyor. Telegram'ın 3.16 betasında gizli arama işlevinin sunulduğu ve özelliğin yakın zamanda normal sürümlere de geleceği söylentiler arasında.