Sosyal medyada ne kadar aktif olduğunuzu ölçen platform Klout, kapanıyor!


2008'den bu yana sosyal medyada ne kadar aktif olduğunuzu ölçüp bunu 1 ile 100 rakamları arasında puanlandıran Klout, 5 Mayıs 2018'de sahibi Lithium Technologies tarafından kapatılacak. 

Klout resmi Twitter hesabından yapılan açıklama;

To all of our fans: after careful consideration we have decided to shut down the Klout website & the Klout Score. This will happen on May 25, 2018. It has been a pleasure serving you, and thank you for your ongoing support over the years. Details here: https://t.co/xCNdYachxF

? Klout (@klout) 10 Mayıs 2018
Tüm hayranlarımıza: Dikkatli bir şekilde düşündükten sonra Klout web sitesini ve Klout Puanını kapatmaya karar verdik. Kapatma işlemi, 25 Mayıs 2018'de gerçekleşecek. Size hizmet etmek bir zevkti ve yıllar boyunca devam eden desteğiniz için teşekkür ederiz.

Klout Neden Kapanıyor?

Henüz neden kapandığına dair bir bilgi bulunmasa da, sahibi olan Lithium Technologies şirketinin 'Twitter'a dayanan yeni bir sosyal itibar değerlendirme metodolojisi' başlatmayı planladığı söylenenler arasında.

Gizmodo ekibi,  yazdıkları blog yazısında Lithium Technologies şirketine yıllar içinde Klout üzerinden topladığı verilerle ne yapmayı planladığını sorduklarını ve cevap beklediklerini belirtmişler.

Gizmodo'nun blog yazısını takip edip, şirketten bir cevap gelirse yazımızı güncelleyeceğiz.