Snapdragon 1000, Intel'e rakip olacak


Mobil işletim sistemi devi Qualcomm, ürettiği Snapdragon işlemcilerle akıllı telefon pazarında yer alan cihazların çoğuna güç veriyor. Bu alanda pazar sayesinde oldukça büyüme gösteren yonga seti özellikle amiral gemileri için çıkarmış olduğu işlemcileri ile gündeme geliyor. Özellikle son çıkarmış olduğu yonga seti Snapdragon 835 ile üst segmente adım atan işlemci markası Qualcomm, yeni üst segment işlemcisi olan Snapdragon 850 ile amiral gemilerinin yonga seti olma yolunda ilerliyor. Marka akıllı telefon pazarında ilk sıralarda yer alan işlemci markasını önümüzdeki dönemler için planı ise dizüstü sektöründe bir numaralar arasına girmek. Bu bağlamda firma gelecek dönem planları için dizüstü sektöründe lider konumunda bulunan İntel işlemcileri için rakip olmayı planlıyor.

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan Snapdragon 'un yeni işletim sistemi hakkında detaylar belli olmaya başladı. Yeni ürünü Snapdragon 1000 ile bilgisayarların yeni yüzü olmayı hedefleyen marka, Primus kod adındaki bir dizüstü modelinde yeni işletim sisteminin testlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca yeni işletim sistemi Snapdragon 1000' de 12 W ısıl tasarım özelliği ile göz kamaştırıyor.

Snapdragon 1000 modelinin yalnızca dizüstü bilgisayarlar için geliştirildiği ifade edilirken söz konusu model ile mobil sektör için geliştirilen en son modelden iki kat daha ısıl tasarım gücüne sahip yeni işlemci dikkatleri üzerine çekiyor. Snapdragon 1000 modelinde Cortex-A76 çekirdeklerinin kullanılacağı söyleniyor. 7nm boyutunda olacak olan yeni işletim sistemi önceki nesillere nazaran %35 daha çok performansla kullanıcıların karşısına çıkacak. Bununla birlikte söz konusu adımla beraber Microsoft ve Qualcomm ortaklığında geliştirilen ARM tabanlı Windows bilgisayar projesinde de oldukça yol kat edilmiş olacak. Bu sayede Qualcomm , İntel'e rakip olarak ilk etapta markanın U serisi ve Y serisi işlemcileri ile bir rekabet oluşturabilecek.